Paradicsomsaláta

Paradicsomsaláta

A nyár egyik nagy ajándéka a paradicsom, sok szín-, és alakváltozatban kaphatóak a jobb piacokon. Nem egészen a megszokott módon készítettük el, vizet csak a megmosásához használtunk, magából a salátából kihagytuk, hisz amúgy is elég magas víztartalmú zöldségféléről lévén szó a cukor, az ecet, a só hatására a kötött víztartalmának egy része szabaddá válik, semmi szükség a vizezésére és a vízízű paradicsomból volt elég a télen.

Hozzávalók:

800 g paradicsom (vegyesen fajta, és szín szerint)
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem levél
házi gránátalma ecet
cukor

bors

Elkészítése:

A különböző paradicsomféléket karikára vágom.

A karikákat elfelezem.

A fokhagymát apró kockára vágom.

A lila hagymát vékony karikára vágom.

Egy tálban mindezt óvatosan összeforgatom.

Kevés cukrot szórok rá.

Sózom.

Némi borsot darálok rá.

Házi gránátalma ecettel meglöttyintem.

Frissen vágott petrezselyemlevelet teszek bele.

Újabb óvatos összeforgatás következik. 10-15 perc pihentetés után a saláta egy kevés levet enged a só, a cukor és az ecet hatására. Nem keverem be korábban, csak a tálalás előtt 10-15 perccel. Így egy friss,  intenzív, gazdag ízvilágú, harsány színekkel rendelkező salátát kapok.

Már tálalhatok is. Ekkor, aki kedveli megöntözheti egy kevés olívaolajjal a salátát.

Petrezselymes újkrumpli, és sült oldalas mellé kínáltam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük