Rendkívül egyszerűen elkészíthető, igazán friss ízű, gyümölcsösen savanykás, harsány színezetű finomság. Igazán kevés összetevős,szinte mindenmentes. 😉 Jó kollagén forrás lehet a nyári melegben, sokkal könnyebben emészthető, mint a szintén magas kollagén tartalmú körömpörkölt, vagy kocsonya. ;)))) Természetesen elkészíthető hagyományos módon is cukorral, tálalhatjátok búzaliszttel készített morzsával is. Próbáljátok ki bátran.
Hozzávalók:
a zseléhez:
200 g eper
150 g eritrit
20 g zselatin
pár csepp citromlé
az öntethez:
100 g eper
50 g eritrit
pár csepp citromlé
a tálaláshoz:
gluténmentes keksz
menta
százszorszép
Elkészítése:
Az epret kiválogatom, megtisztítom.
Rászórom az eritritet.
Rúdmixerrel egyneműsítem, Pár csepp citromlével ízesítem.
Beleszórom a zselatint.
Összekeverem.
Hagyom, hogy a zselatinszemcsék megszívják magukat az eper levével. Ez 10 percet vesz igénybe.
Felmelegítem 45 fokosra és habbá verem.
Folpackal kibélelt formába szedem.
Elsimítom. Hűtőszekrénybe teszem, néhány óra alatt megdermed.
A formából kiborítva eltávolítom a folpackot.
Egyforma szeletekre vágom.
Eperöntetet készítek. A megtisztított epret, kevés eritrittel és pár csepp citromlével, rúdmixer segítségével egyneműsítem. Egy szép csepp alakot húzok belőle a tányér közepére.
Erre helyezem el az eperzselé szeletet. A tetejét is megcsorgatom kicsit az öntettel.
Egy kevés, gluténmentes lisztből készült linzerből tört morzsával szórom meg.
Mentalevélkével és százszorszép virággal teszem még színesebbé a tányért.