Falafel tortilla lapokkal – glutén-, tej-, és természetesen húsmentesen

Falafel tortilla lapokkal – glutén-, tej-, és természetesen húsmentesen

A falafel világszerte az egyik legnépszerűbb húsmentes street food étel. Könnyű, egészséges, tortillába csavarva, vagy pitába téve remekül fogyasztható sétálás közben is, ez népszerűségének az egyik oka, a számtalan többi ok is mindenki számára jól ismert aki szereti. Mi most glutén, tej, és természetesen hús mentesen készítettük el, egy kevés zöldségkrémet adtunk mellé mártogatós gyanánt. Akár kerti partin is megállhatja a helyét mentes fogásként, nagyobb vendégsereg gyors kiszolgálására is alkalmas, készítsétek el bátran.

Hozzávalók:

Hozzávalók:

500 g csicseriborsó (1100 g áztatva)
90 g csicseriborsó liszt
300 g vöröshagyma
40 g fokhagyma
10 g curry (por)
5 g őrölt kömény
220 g víz

egy csokor friss petrezselyem
olaj a sütéshez

a tortilla lapokhoz:

300 g gluténmentes lisztkeverék
160 g víz

Elkészítése:

A csicseriborsót minimum 24 órán át áztatom.  Az áztatóvizet kiöntöm, a benne kiázott puffasztó anyagokra nincs szükség az ételben. Íme a szépen bedagadt csicseriborsó szemek.

A fasírt alapanyagait egy keverőtálba teszem.

Összeforgatom.

A turmixgépbe szedem.

Turmixoláskor fokozatosan adagolom hozzá a megfelelő mennyiségű vizet.

Ha szükséges kevés, akkor csicseriborsó liszttel kötöm meg a szabad víztartalmat.

A tészta alapanyagait egy tálba teszem, és enyhén sózom.

Összegyúrom a tésztát. 15-20 percig pihentetem.

A tésztát hengeresre sodrom egy kevés gluténmentes liszten.

Egyforma darabokat vágok a tésztából.

Kerekded formákat nyújtok belőlük.

Egy tepsit melegítek, szárazon, mindenféle zsiradék nélkül foltosra pirítom, de nem szárítom ki.

Szépen összehajtva várják a tálalást.

Egy tálba teszem a saláta alapanyagait.

A salátát óvatosan összeforgatom.

A tenyeremben egy kanál segítségével formázom meg a falafeleket.

A megformázott csicseriborsó fasírt mehet az olajba.

Közepes hőmérsékletű olajban aranybarnára sütöm a falafeleket.

Már tálalhatok is, egy kis tálkába kerül a saláta, mellé a tortilla lapok szépen összehajtva, egy még kisebb tálkába, zöldségekből főzött mártogatós, és mellé a falafel darabok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük