A mákos kukorica első hallásra meglepő kombinációnak tűnhet, de ahogy jobban megvizsgáltuk a kérdést, egyre inkább azt éreztük hogy ezt ki kell próbálnunk. Gyorsan, olcsón elkészíthető desszert lett a végeredmény. Nagyon megszerettük, azóta rendszeresen készítünk kukorica szezonon kívül is, fagyasztott, szemes csemegekukoricából. Készítsétek el ti is!
Hozzávalók:
30 g vaj
200 g kukorica (főtt)
55 g mák
60 g méz
Elkészítése:
Íme a csodás, főtt csemegekukorica csöveim.
Levágom a csőröl a kukoricaszemeket.
A vajat a serpenyőbe dobom.
Felmelegítem, de nem hagyom megbarnulni.
Rádobom a kukoricát.
Enyhén lepirítom, így még kellemesebb ízeket kapok.
Rászórom a mákot.
Mézet csorgatok rá.
Enyhén sózom.
Fémgyűrűbe szedem a mákos kukoricát a tányéron, így szép magasra tudom tálalni a halmocskát.
Lehúzom róla a fémgyűrűt, nem óvatoskodok, a leomló részek díszítik a tányért.
A vörös here, a százszorszép, és a cickafark voltak cinkostársaim a felvirágozásban.
Aki édesebben szereti, bátran csurgasson rá még mézet.