Mákos kukorica mézzel

Mákos kukorica mézzel

A mákos kukorica első hallásra meglepő kombinációnak tűnhet, de ahogy jobban megvizsgáltuk a kérdést, egyre inkább azt éreztük hogy ezt ki kell próbálnunk. Gyorsan, olcsón elkészíthető desszert lett a végeredmény. Nagyon megszerettük, azóta rendszeresen készítünk kukorica szezonon kívül is, fagyasztott, szemes csemegekukoricából. Készítsétek el ti is!

Hozzávalók:

30 g vaj
200 g kukorica (főtt)
55 g mák
60 g méz

Elkészítése:

Íme a csodás, főtt csemegekukorica csöveim.

Levágom a csőröl a kukoricaszemeket.

A vajat a serpenyőbe dobom.

Felmelegítem, de nem hagyom megbarnulni.

Rádobom a kukoricát.

Enyhén lepirítom, így még kellemesebb ízeket kapok.

Rászórom a mákot.

Mézet csorgatok rá.

Enyhén sózom.

Fémgyűrűbe szedem a mákos kukoricát a tányéron, így szép magasra tudom tálalni a halmocskát.

Lehúzom róla a fémgyűrűt, nem óvatoskodok, a leomló részek díszítik a tányért.

A vörös here, a százszorszép, és a cickafark voltak cinkostársaim a felvirágozásban.

Aki édesebben szereti, bátran csurgasson rá még mézet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük