Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér

Néhány perc alatt elkészíthető karácsonyi finomság. Klasszikus egyensúlytészta alapot habosítok, ebbe keverek el kandírozott narancshéjat, vágott mogyorót, étcsokoládét, papírozott formában kisütöm, kihűtöm és már szeletelhetem is a csodás, illatos, puha gyümölcskenyeremet. Készítsétek el ti is!

Hozzávalók:

350 g vaj
350 g porcukor
350 g liszt
100 g étcsokoládé
50 g megpörkölt török mogyoró
150 g kandírozott narancs héj  ( linkelendő)
3 db tojás
9 db tojássárgája
házi vaníliás cukor
1 citrom héja és leve

Elkészítése:

A vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot habüstbe teszem.

Alaposan kihabosítom.

Összevágom a mogyorót és a liszthez szórom.

Összedarabolom az étcsokoládét, és szintén a liszthez adom.

A kandírozott narancshéjat is a liszthez kerül.

Jól összeforgatom.

A kihabosított porcukros vajhoz adom a reszelt citromhéjat és a citromlevet.

Apránként elkeverem benne a tojásokat.

A mogyoróval, csokoládéval, kandírozott narancshéjjal elkevert lisztet is beleforgatom.

Belekeverem a sütőport.

Enyhén sózom.

A vékonyan kivajazott sütőforma aljára sütőpapírból vágok egy csíkot.

A gyümölcskenyér masszát a formába szedem, és a tetejét egyenesre húzom. 170 fokon, 40 perc alatt készre sütöm.

Kihűlés után már szeletelhetem is. Vékonyan porcukor réteget hintek a szeletek tetejére.

A belsejében jól látható a sok finom mozaikanyag.

Igazán puha, könnyű, ízes finomság lett a végeredmény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük