Kenguru burger kovászolt jalapenoval és cheddar sajttal

Kenguru burger kovászolt jalapenoval és cheddar sajttal

Elég gyakoriak nálunk a különböző burgerféleségek, viszont kenguruból meg nem készítettünk soha, nyilvánvalóan nincs is a kenguru az alap élelmiszereink között mint az ausztráloknak. Megpillantottuk egy nemzetközi áruházlánc fagyasztójában, bár voltak ellenérzéseink, hogy a kenguru milyen aranyos állat, de a kíváncsiságunk győzött. Nem bántuk meg, ízletes burger lett a kanguruból, de akkor eszünk legközelebb ha Ausztráliában járunk. Készítsetek ti is kenguru burgert!

Hozzávalók:

A 2 darab 160 g-os húspogácsához:

250 g kenguru hús
18 g fokhagyma
60 g vöröshagyma
10 g olívaolaj
szecsuani bors
fahéj

A hamburgerhez:

2 db hamburger buci (gluténmentes ebben az eseteben)
60 g vörös cheddar
60 g majonéz
60 g fermentált házi jalapeno paprika
60 g paradicsom
60 g saláta keverék ehető gyomokkal
40 g mini savanyú uborka
pici kacsazsír

A héjas steakburgonyához:

400 g krumpli
10 g olívaolaj

bors

Elkészítése:

Íme a kiolvasztott kenguru hús, alig engedett ki folyadékot magából, finom rostozatú, lágy szerkezetű hús.

A hússzeleteket először csíkokra, abból kockára vágom, majd meg finomabb darabokra.

Így kell kinéznie:

Belenyomom a fokhagymát.

Belevágom a hagymát.

Sózom.

Beleőrlöm a szecsuani borsot.

Beleszórom a fehéjat is.

Összegyúrom a darált húst a fűszerekkel.

Fóliarétegen szép kerekre formázom, két pogácsát alakítok ki.

Egy serpenyőbe kevés olívaolajat cseppentek.

Szép aranybarnára sütöm a húspogácsa mindkét oldalát.

A cheddar felületét enyhén megpirítom egy zsebsárkánnyal.

Kacsazsírral kenem meg a pirítás előtt a bucikat.

Szépen megpirítom a bucik vágási felületét.

A megpirított buci alsó részét megkenem majonézzel.

A majonézrétegre teszek a salátakeverékünkből.

Íme a csodás kenguruból készült hamburgerhús.

A salátarétegre helyezem a kenguruhús pogácsát, melyre ráolvasztottam a chedder sajtot.

Paradicsomkorongokat és házilag fermentált jalapeno karikákat teszek a sajtréteg tetejére.

Majonézzel kenem meg a buci felső felét.

Ráteszem a felső részét a burgerre.

Egy bambuszpálcával megtűzve nagyobb stabilitást tudok biztosítani a toronynak.

Héjasan sült steak burgonyát és ehető gyomokkal és házi savanyú káposztával kevert salátát ettünk hozzá.

Így mutat kettévágva, már alig bírtuk kivárni hogy beleharaphassunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük