Elég gyakoriak nálunk a különböző burgerféleségek, viszont kenguruból meg nem készítettünk soha, nyilvánvalóan nincs is a kenguru az alap élelmiszereink között mint az ausztráloknak. Megpillantottuk egy nemzetközi áruházlánc fagyasztójában, bár voltak ellenérzéseink, hogy a kenguru milyen aranyos állat, de a kíváncsiságunk győzött. Nem bántuk meg, ízletes burger lett a kanguruból, de akkor eszünk legközelebb ha Ausztráliában járunk. Készítsetek ti is kenguru burgert!
Hozzávalók:
A 2 darab 160 g-os húspogácsához:
250 g kenguru hús
18 g fokhagyma
60 g vöröshagyma
10 g olívaolaj
szecsuani bors
fahéj
só
A hamburgerhez:
2 db hamburger buci (gluténmentes ebben az eseteben)
60 g vörös cheddar
60 g majonéz
60 g fermentált házi jalapeno paprika
60 g paradicsom
60 g saláta keverék ehető gyomokkal
40 g mini savanyú uborka
pici kacsazsír
A héjas steakburgonyához:
400 g krumpli
10 g olívaolaj
só
bors
Elkészítése:
Íme a kiolvasztott kenguru hús, alig engedett ki folyadékot magából, finom rostozatú, lágy szerkezetű hús.
A hússzeleteket először csíkokra, abból kockára vágom, majd meg finomabb darabokra.
Így kell kinéznie:
Belenyomom a fokhagymát.
Belevágom a hagymát.
Sózom.
Beleőrlöm a szecsuani borsot.
Beleszórom a fehéjat is.
Összegyúrom a darált húst a fűszerekkel.
Fóliarétegen szép kerekre formázom, két pogácsát alakítok ki.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat cseppentek.
Szép aranybarnára sütöm a húspogácsa mindkét oldalát.
A cheddar felületét enyhén megpirítom egy zsebsárkánnyal.
Kacsazsírral kenem meg a pirítás előtt a bucikat.
Szépen megpirítom a bucik vágási felületét.
A megpirított buci alsó részét megkenem majonézzel.
A majonézrétegre teszek a salátakeverékünkből.
Íme a csodás kenguruból készült hamburgerhús.
A salátarétegre helyezem a kenguruhús pogácsát, melyre ráolvasztottam a chedder sajtot.
Paradicsomkorongokat és házilag fermentált jalapeno karikákat teszek a sajtréteg tetejére.
Majonézzel kenem meg a buci felső felét.
Ráteszem a felső részét a burgerre.
Egy bambuszpálcával megtűzve nagyobb stabilitást tudok biztosítani a toronynak.
Héjasan sült steak burgonyát és ehető gyomokkal és házi savanyú káposztával kevert salátát ettünk hozzá.
Így mutat kettévágva, már alig bírtuk kivárni hogy beleharaphassunk.