Töltött gyümölcskenyér gluténmentesen, 3 féle variációban

Töltött gyümölcskenyér gluténmentesen, 3 féle variációban

Nagyon szerettük ez a gyümölcskenyeret, magában, tejjel, teával. Azt gondoltuk hogy lehet ezt még fokozni. Elkészítettük töltött változatban is, túrós, csokoládés-túrós, szilvalekváros-csokoládés tölteléket nyomtunk a tésztarétegek közé. A gyümölcskenyér rétegek omlósak, ropog bennük a mogyoró és az étcsokoládé, a töltelékrétegek lágyan krémesek. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:

A gyümölcskenyér téglákhoz:

175 g vaj
175 g porcukor
175 g gluténmentes liszt
50 g vágott étcsokoládé
25 g vágott pörkölt mogyoró
75 g kandírozott narancshéj
3 db tojás
9 db tojás sárgája
házi vaníliás cukor
1/2 citrom leve és héja

Töltelékek:

Kókuszos kakaókrém

Szilvalekvár

Krémtúró:

250 g félzsíros tehéntúró
10 g citromhéj (kezeletlen citromból)
10 g vaníliás cukor (házi)
70 g porcukor
100 g tejföl
pici só

Elkészítése:

Elkészítem a gyümölcskenyér téglákat. A vajat a porcukorral kihabosítom.

Szépem habosodik.

Ez idő alatt összevágom a pörkölt mogyorót és egy keverőtálba teszem.

Az étcsokoládé is a kés pengéje alá kerül, ha megvágtam mehet a mogyoró mellé a tálba.

Kimérem a kandírozott narancshéjat, szintén a keverőtálba teszem a mogyoró és a csokoládé mellé.

Rámérem a lisztet és alaposan összeforgatom.

A habosodó vajhoz adom a reszelt citromhéjat és a citromlevet.

Fokozatosan hozzáadagolom a tojásokat.

Végül a lisztes keverékemet is alaposan beleforgatom.

Egy kevés sütőport teszek bele.

Enyhén sózom.

A szilikon formáimat kivajazom vagy kiolajozom vagy kifújom leválasztó spray-vel.

Nyomózsák segítségével a formákba adagolom a gyümölcskenyér tésztát.

A felületét elsimítom.

170 fokon, 20 perc alatt készre sütöm.

Kihűlés után kifordítom a formákból a mini gyümölcskenyereket.

Háromfelé vágom azokat.

Nyomózsákba teszem a krémtúrómat.

A kókuszos kakaókrémemet.

A szilvalekváromat.

Megkezdem a tésztalapok összetöltését.

Szépen egymásra helyezem a rétegeket. A túrósat.

A csokis-túrósat.

A szilvás-csokisat.

Íme a túrós változat. Egy szem málnával, citromfű levéllel és egy leheletnyi porcukorral díszítem a tetejét.

Íme a túrós, csokis változat.

Íme a szilvalekváros, csokis változat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük