Nagyon szerettük ez a gyümölcskenyeret, magában, tejjel, teával. Azt gondoltuk hogy lehet ezt még fokozni. Elkészítettük töltött változatban is, túrós, csokoládés-túrós, szilvalekváros-csokoládés tölteléket nyomtunk a tésztarétegek közé. A gyümölcskenyér rétegek omlósak, ropog bennük a mogyoró és az étcsokoládé, a töltelékrétegek lágyan krémesek. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
A gyümölcskenyér téglákhoz:
175 g vaj
175 g porcukor
175 g gluténmentes liszt
50 g vágott étcsokoládé
25 g vágott pörkölt mogyoró
75 g kandírozott narancshéj
3 db tojás
9 db tojás sárgája
házi vaníliás cukor
1/2 citrom leve és héja
só
Töltelékek:
Krémtúró:
250 g félzsíros tehéntúró
10 g citromhéj (kezeletlen citromból)
10 g vaníliás cukor (házi)
70 g porcukor
100 g tejföl
pici só
Elkészítése:
Elkészítem a gyümölcskenyér téglákat. A vajat a porcukorral kihabosítom.
Szépem habosodik.
Ez idő alatt összevágom a pörkölt mogyorót és egy keverőtálba teszem.
Az étcsokoládé is a kés pengéje alá kerül, ha megvágtam mehet a mogyoró mellé a tálba.
Kimérem a kandírozott narancshéjat, szintén a keverőtálba teszem a mogyoró és a csokoládé mellé.
Rámérem a lisztet és alaposan összeforgatom.
A habosodó vajhoz adom a reszelt citromhéjat és a citromlevet.
Fokozatosan hozzáadagolom a tojásokat.
Végül a lisztes keverékemet is alaposan beleforgatom.
Egy kevés sütőport teszek bele.
Enyhén sózom.
A szilikon formáimat kivajazom vagy kiolajozom vagy kifújom leválasztó spray-vel.
Nyomózsák segítségével a formákba adagolom a gyümölcskenyér tésztát.
A felületét elsimítom.
170 fokon, 20 perc alatt készre sütöm.
Kihűlés után kifordítom a formákból a mini gyümölcskenyereket.
Háromfelé vágom azokat.
Nyomózsákba teszem a krémtúrómat.
A kókuszos kakaókrémemet.
A szilvalekváromat.
Megkezdem a tésztalapok összetöltését.
Szépen egymásra helyezem a rétegeket. A túrósat.
A csokis-túrósat.
A szilvás-csokisat.
Íme a túrós változat. Egy szem málnával, citromfű levéllel és egy leheletnyi porcukorral díszítem a tetejét.
Íme a túrós, csokis változat.
Íme a szilvalekváros, csokis változat.