Kitten torta

Kitten torta

Születésnapi ajándéknak vásároltunk egy  három darabos, cicafej alakú tortaforma készletet. Gondoltuk, ha már megvettük, akkor az adott születésnapra már ezzel készítjük a tortákat. Az alsó réteg egy könnyű, gluténmentes, kakaós piskóta, arra került egy csokoládékrém, arra pedig  egy tejszínhab réteg. A cica arcának mintázata a kakaós piskótából származó morzsából készült, színes cukorcsillagokkal és ruby csokiból készült lapocskákkal díszítettük. Készítsétek el ti is, ha megtetszett!

Hozzávalók:

A piskótához:

9 db tojásfehérje
9 db tojássárgája
200 g cukor
150 g gluténmentes liszt
50 g kakaópor

A krémhez:

800 g kókusztejszín
140 g kakaópor
200 g víz
200 g porcukor
28 g zselatin
60 g víz a zselatin feloldásához
400 g habtejszín a torta tetejére
színes csillagok a szóráshoz

Elkészítése:

Elkészítem a csokoládés piskótát. A tojássárgájákat kihabosítom a cukor 1/3-ával. A tojások fehérjét felverem a cukor maradék 2/3-ával, majd összeforgatom a két tojásos részt. A lisztet összeforgatom a kakaóporral,  óvatosan beleforgatom a felvert tojásokból álló részbe. Óvatosan keverem egynemű masszává.

Enyhén homorúra kenem a piskótát a formákba.

Íme a csodásan könnyű, készre sült piskótáim.

Így, forrón meghintem rizsliszttel.

Átfordítom a psikótákat, így hagyom kihűlni.

Ha kihűlt lehúzom a papírt róluk.

Kivágom a formából.

Elvágom a piskótákat 3 részre, ebből egy részt a morzsához használok fel, a másik két részt töltöm össze tortaként.

A forma segítségével óvatosan leszurkálok a szélekből egy fél centis sávot.

Íme a pontosan méretre szúrt piskótalapom.

A leeső részeket szitán áttörve egyenletesre morzsolom.

Elkészítem a krémet. A porcukrot, a kakaóport, a vizet egy keverőtálba teszem.

Hozzáadom a rumot.

Szép simára keverem.

Elkeverem benne a kókuszkrémet.

Hidratálom a zselatint.

A zselatint felolvasztom,  a krémhez keverem. Ez biztosítja a vághatóságát egy ilyen vastag krémrétegnek, ami ebben a tortában is van.

A piskóta és a tortakarika közötti rést nyomózsák segítségével töltöm ki krémmel.

Annyi krémet töltök a formába, hogy a második piskótarétegemet belenyomva még le tudjam zárni egy réteg krémmel.

Elsimítom a csokikrémet.

Jöhet rá a méretre szúrt, felső piskótaréteg.

Jöhet még egy adag krém.

Egyenesre húzom a csokikrém réteget. 12 órára hűtőszekrénybe teszem, hogy jól áthűljön.

Forró konyharuhával átmelegítem a fém tortaformát.

1 cm-el megemelem a tortaforma szintjét, alul távtartókkal oldottam meg, hogy úgy maradjon.

Kemény habbá verem a tejszínt.

Szép egyenesre húzom a tejszínhab réteget, és lehúzom a tortaformát a tortáról.

A tejszínhab rétegre teszem a papírsablont.

Rászórom a piskótamorzsát a sablon lukazott részeinél.

Így adta ki a sablon a cicát.

Tortaalátétre teszem. A masniját színes cukorcsillagokkal szórtam meg, a torta oldalát ruby csoki lapdarabokkal díszítettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük