Currys csülök – gofrin tálalva

Currys csülök – gofrin tálalva

Gyakran sütünk csülköt, és most a klasszikusan hozzá illő fűszereket kibővítettük egy kis curryvel. Alacsonyabb hőfokon hosszasan sütöttük, aztán a saját szaftjával locsolgatva rápirítottunk. Tálalást bátorkodtunk sajtos gofri platformon indítani, arra egy réteg lencsesaláta került, erre helyeztük el a remegős csülköt, egy kanálka tejfölt szedtünk rá, és néhány spenótlevéllel adtunk neki élénk klorofilos rikítást. A gofri ropogós, a lencsesaláta omlós, a csülök remegős és extrán ízes, a tejföl krémes, a spenót levelek frissek. Készítsetek ti is csülkös gofrit!

Hozzávalók:

1600 g csülök

frissen darált bors
őrölt kömény
őrölt babárlevél
curry por
zúzott fokhagyma
friss zsálya

Elkészítése:

Bepácolom a csülkömet. Rászórom a sót, a frissen őrölt borsot, az őrölt köményt, a szárított morzsolt zsályát, az őrölt babért, és elkezdem bemasszírozni a húsba.

A curryt is hozzáadom a pácanyagokhoz.

Gyönyörű színe lesz tőle.

Zúzott fokhagymával is jól átmasszírozom.

Lefóliázom, és mehet a 150 fokos sütőbe.

Rápillantva még egy fél órát adok neki lefóliázva, összesen 240 percig sütöttem.

Úgy ítéltem meg, hogy még egy kevés curry porral ízesítem a szaftot mielőtt elkezdem vele a locsolgatást.

Így már elég ízgazdag lett a szaftom a locsolgatáshoz.

A fóliát levéve tovább sütöm 200 fokon, az alatta összegyűlt szafttal locsolgatom.

Szépen rákaramellizálódott a bőr felületére a currys szaft.

A szépséges, illatozó csülök.

A tepsiben összegyűlt szaftot leszűröm.

A lágy, remegős csülökből kiveszem a csontot.

A csülköt szép szeletekre vágom.

A sajtos gofrit jól megrakom lencsesalátával.

A lencsesalátára teszem a szép szelet csülköt.

A remegős csülökre tejfölt kanalazok.

A tejföl tetejére néhány bébispenót levélke kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük