Gyakran sütünk csülköt, és most a klasszikusan hozzá illő fűszereket kibővítettük egy kis curryvel. Alacsonyabb hőfokon hosszasan sütöttük, aztán a saját szaftjával locsolgatva rápirítottunk. Tálalást bátorkodtunk sajtos gofri platformon indítani, arra egy réteg lencsesaláta került, erre helyeztük el a remegős csülköt, egy kanálka tejfölt szedtünk rá, és néhány spenótlevéllel adtunk neki élénk klorofilos rikítást. A gofri ropogós, a lencsesaláta omlós, a csülök remegős és extrán ízes, a tejföl krémes, a spenót levelek frissek. Készítsetek ti is csülkös gofrit!
Hozzávalók:
1600 g csülök
só
frissen darált bors
őrölt kömény
őrölt babárlevél
curry por
zúzott fokhagyma
friss zsálya
Elkészítése:
Bepácolom a csülkömet. Rászórom a sót, a frissen őrölt borsot, az őrölt köményt, a szárított morzsolt zsályát, az őrölt babért, és elkezdem bemasszírozni a húsba.
A curryt is hozzáadom a pácanyagokhoz.
Gyönyörű színe lesz tőle.
Zúzott fokhagymával is jól átmasszírozom.
Lefóliázom, és mehet a 150 fokos sütőbe.
Rápillantva még egy fél órát adok neki lefóliázva, összesen 240 percig sütöttem.
Úgy ítéltem meg, hogy még egy kevés curry porral ízesítem a szaftot mielőtt elkezdem vele a locsolgatást.
Így már elég ízgazdag lett a szaftom a locsolgatáshoz.
A fóliát levéve tovább sütöm 200 fokon, az alatta összegyűlt szafttal locsolgatom.
Szépen rákaramellizálódott a bőr felületére a currys szaft.
A szépséges, illatozó csülök.
A tepsiben összegyűlt szaftot leszűröm.
A lágy, remegős csülökből kiveszem a csontot.
A csülköt szép szeletekre vágom.
A sajtos gofrit jól megrakom lencsesalátával.
A lencsesalátára teszem a szép szelet csülköt.
A remegős csülökre tejfölt kanalazok.
A tejföl tetejére néhány bébispenót levélke kerül.