Klasszikus francia toast a végeredmény, az elkészítés módja szokatlan. Kedves barátainktól kaptunk egy forró levegős fritőzt ajándékba, nagy örömmel készítünk benne mindent is, így most a bundás kenyér került sorra, nem is akárhogy: édesen, eperlekvárral, amit szintén a forrólevegős fritőzben készítettünk el, egyszerre a toast-tal, a biztonság kedvéért egy kevés tejszínhabot is vertünk fel hozzá, nehogy hiányérzetünk maradjon.
Hozzávalók:
2 szelet gluténmentes kalács
20 g cukor
1 db tojás
20 g tejszín
só
vanília esszencia
az eperlekvárhoz:
80 g eper
20 g cukor
szecsuáni bors
tejszínhabhoz:
90 g habtejszín
Elkészítése:
A megtisztított epret cikkekre vágom, egy kerámia tálkába teszem, és rászórom a cukrot.
Egy kevés szecsuáni borsot tekerek rá. Így kerül a fritukosár alsó részébe. 180 fokon, 10 percig sütöm, ez 4 perccel több mint a toast sülési ideje, a 4 perc bőven elég a hátralévő műveletek befejezésére.
Elkészítem a bundás kalácsot. Egy keverőtálba teszem a tojást, a tejszínt, a cukrot és a vanília eszenciát.
Egy habverővel alaposan elkeverem.
Beleteszem a két szelet kalácsot, hagyom hogy az egészet magukba szívják.
4 perc után megkeverem a lekvárt.
Beteszem a rácsot.
Rá a toastokat, indul a sütésük, 6 perc és 180 fok.
Menet közben megfordítom a toastokat, további 2 perc sütés van hátra 180 fokon.
Már tálalok is. A toastra szedem a forró eperlekvárt.
Szépen rácsorgatom a levét is.
Felverem a tejszínhabot.
A forró toastra kanalazom, azonnal fogyasztandó mert így a finom. 🙂
Hamar rárepültünk, igazán egyszerűen és gyorsan elkészült, ugyanígy fogyott el.
Még egy közeli kép, volt már hogy az evés a fotózás rovására ment.