
Fokhagymás, balzsamecetes burgonya pirított cukkinivel és cukkinimártással. Egyszerű, olcsó, könnyű, húsmentes, finom. Ennyi 🙂

Hozzávalók:
4 db gömbcukkini
600 g sárga burgonya
2 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál balzsamecet
200 g tejszín
2 szál friss oregánó
friss citromlé
olívaolaj
só
bors
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, cikkekre vágom, majd meglocsolom 3 evőkanálnyi olívaolajjal.

Rászórok három gerezd apróra vágott fokhagymát.

Sózom, borsozom, ráöntök 2 evőkanál balzsamecetet.

A krumplicikkeket összeforgatom az ízesítőkkel. Lefolpakkozom és mikrohullámú sütőbe teszem 3-5 percre, hogy megpuhuljon.

Hagyom picit kihűlni, majd sütőpapírral borított tepsire kerülnek a cikkek. 200 fokos sütőben ropogósra sütöm.

A cukkiniknek eltávolítom a magos részét, de nem dobom ki, ebből készítem a mártást.

A cukkinit cikkekre vágom.

A hagymát kevés olívaolajon enyhén megpirítom.

Hozzáadok 2 gerezd fokhagymát.

Beleteszem a cukkinik magos és leeső részeit.

Amikor a zöldségek megpuhultak hozzáöntöm a tejszínt.

Sózom, borsozom.

Végül fűszerezem friss oregánóval.

Rúdmixerrel pürésítem a mártást.

Át is szűröm, átpasszírozom.

Újra felforralom, végül egy kevés citromlével frissítem.

A cukkinit olívaolajon, forró serpenyőben megpirítom. Közben sózom és borsozom.

A fokhagymás, balzsamecetes krumpli is elkészült közben.

A mártásból szedek a tányérra, majd középre halmozom a krumpli és cukkini darabokat. Egy kis oregánó kerül a halom közepére, és már fogyasztható is.

