Szinte minden nyáron ellátogatunk Görögországba. Amikor fel szeretnénk idézni a nyaralások mesés pillanatait, akkor elővesszük a lepukkant teherautó platójáról, termelőtől vásárolt mennyei olajbogyókat, a karakteres ízű extra szűz olívaolajat, és ezeket hazai alapanyagokkal kiegészítve, összedobjuk ezt a salátát.
Hozzávalók:
uborka
paradicsom
paprika
olajbogyó (zöld, fekete, aszalt)
extra szűz olívaolaj és friss citromlé
feta
friss bazsalikom
friss oregano
friss metélőhagyma
bors
só
Elkészítése:
Az uborkát, paradicsomot, paprikát megmosom, körülbelül 1 centis kockákra vágom. Összekeverem, enyhén sózom, löttyintek rá olívaolajat, csavarok rá némi friss citromlevet.
A zöldségeket adagonként tányérra teszem többféle olajbogyó társaságában. A fetából levágok két szeletet, és a zöldségekre teszem. Tekerek rá borsot, megszórom az apróra vágott metélőhagymával.
Friss oregano és bazsalikom levelekkel koronázom meg ezt a salátát.
Biztos így is finom, de ha nem is hagyományos vereshagyma, de az a enyhén lilás szokott benne lenni.