
A padlizsánból ezúttal krémlevest készítettünk. Magát a levest meghagytuk igen natúrnak, hogy a padlizsán nem túl erős ízét ne nyomjuk el. Viszont az ételből mégsem maradhatott ki a hagyma és a fokhagyma, hiszen a padlizsán kívánja ezeket az ízesítőket, így olívaolajon pirított hagymákkal és ropogós hagymával tálaltuk. Hogy frissebb legyen a leves, görög joghurt és petrezselyem is került a tányérra. Minden falat más és más.

Hozzávalók:
5 db padlizsán
300 g görög joghurt
víz
só
bors
65 g olívaolaj
1 fej fehérhagyma
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
só
görög joghurt
petrezselyem
Elkészítése:
A padlizsánokat 180 fokos sütőben puhára sütöm.

Hagyom egy kicsit hűlni, majd lehúzom a héját, és felkockázva egy turmixgép edényébe teszem.

Sózom, borsozom, és hozzákanalazom a görög joghurtot. Összeturmixolom annyi vízzel, hogy krémleves állagot kapjak. A levest felforralom.

A fehérhagymát finomra vágom, enyhén megpirítom az olívaolajban.

Sózom.

Egy kevés kakkukfűvel ízesítem.

Az utolsó egy percben kerül a serpenyőbe a fokhagyma.

Remekül fog mutatni a levesen.

Tálalhatok is. A levesre csurgatok a görög joghurtból, teszek rá az olívaolajos hagymából, és a ropogós hagymából is szórok rá. Egy nagyobb kupac petrezselyemmel koronázom meg.


Ezt ki fogom próbálni, jól hangzik, már unom a vinettát 🙂
Bár szerintem az összhangon egy picike citrom vagy lime leve dobhatna, kicsit kontrasztot adna a levesnek. Bár én majdnem mindent savanyúan szeretek…