
Vibráló színek és ízek jellemzik ezt az ételt. A kukorica édes ízét lime- és narancslével, valamint mentával frissítettük a salátában, így remek kiegészítője lett a serpenyőben sült tengeri sügérnek, amelyet sárgabarackos, curry-s chili szósszal kentünk le, hogy még izgalmasabb legyen a fogás.
Hozzávalók:
A salátához:
300 g főtt kukorica
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1/2 db lime leve
1 db narancs leve
5 szál menta
madársóska virágok
extra szűz olívaolaj
só
A halhoz:
4 db tengeri sügér filé
Foolchili – sárgabarck & curry habanero chili szósz
olívaolaj
só
Elkészítése:
Előkészítem a salátához a kukoricát, a paprikákat kis kockákra vágom. Kifacsarom a lime és narancs elvét.

Sózom az összetevőket.

Összekeverem a salátát.

A mentát megmosom, lecsipkedem a leveleit, apróra vágom. A madársóska virágokat levagdosom és félreteszem tálalásig.

A tengeri sügér filéket formázom és sózom.

Nagyon kevés olívaolajat öntök egy serpenyőbe, ráteszek egy méretre vágott sütőpapír darabot, amelyre szintén öntök egy nagyon kevés olajat. Ezen sütöm meg a halat a bőrös oldalán kezdve.

2-3 perc múlva megfordítom.

2 perc múlva kiveszem a serpenyőből és megkenem a chili szósszal.

A salátára löttyintek egy kevés olívaolajat, és összekeverem a menta háromnegyedével.

Íme a saláta a tányéron, teteje megszórva mentával, néhány madársóska virággal díszítve.

A saláta kiegészült 2 szelet halacskával. Jó étvágyat!

