Tengeri sügér kukoricasalátával

Tengeri sügér kukoricasalátával

01_branzino_kukorica.jpg

Vibráló színek és ízek jellemzik ezt az ételt. A kukorica édes ízét lime- és narancslével, valamint mentával frissítettük a salátában, így remek kiegészítője lett a serpenyőben sült tengeri sügérnek, amelyet sárgabarackos, curry-s chili szósszal kentünk le, hogy még izgalmasabb legyen a fogás.

Hozzávalók:

A salátához:

300 g főtt kukorica
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1/2 db lime leve
1 db narancs leve
5 szál menta
madársóska virágok
extra szűz olívaolaj

A halhoz:

4 db tengeri sügér filé
Foolchili – sárgabarck & curry habanero chili szósz 
olívaolaj

Elkészítése:

Előkészítem a salátához a kukoricát, a paprikákat  kis kockákra vágom. Kifacsarom a lime és narancs elvét.

02_branzino_kukorica.jpg

Sózom az összetevőket.

03_branzino_kukorica.jpg

Összekeverem a salátát.

04_branzino_kukorica.jpg

A mentát megmosom, lecsipkedem a leveleit, apróra vágom. A madársóska virágokat levagdosom és félreteszem tálalásig.

05_branzino_kukorica.jpg

A tengeri sügér filéket formázom és sózom.

06_branzino_kukorica.jpg

Nagyon kevés olívaolajat öntök egy serpenyőbe, ráteszek egy méretre vágott sütőpapír darabot, amelyre szintén öntök egy nagyon kevés olajat. Ezen sütöm meg a halat a bőrös oldalán kezdve. 

07_branzino_kukorica.jpg

2-3 perc múlva megfordítom.

08_branzino_kukorica.jpg

2 perc múlva kiveszem a serpenyőből és megkenem a chili szósszal.

09_branzino_kukorica.jpg

A salátára löttyintek egy kevés olívaolajat, és összekeverem a menta háromnegyedével.

10_branzino_kukorica.jpg

Íme a saláta a tányéron, teteje megszórva mentával, néhány madársóska virággal díszítve.

11_branzino_kukorica.jpg

A saláta kiegészült 2 szelet halacskával. Jó étvágyat!

12_branzino_kukorica.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük