Juhtúrós gnocchi, kaporral és petrezselyemmel

Juhtúrós gnocchi, kaporral és petrezselyemmel

01_turos_gnocci.jpg

Nagyon kevés liszttel készült, lágy gnocchi, ropogós kéreggel, plusz egy kevés sült hagyma crispy a textúrajáték jegyében. A frissen vágott fűszerek és a juhtúró az élénk ízekért felelnek.

Hozzávalók:

800 g burgonya (pucolt, sült súly)
136 g liszt (bl55)
1 db M-es tojás

olívaolaj
150 g juhtúró
150 g tehéntúró
fél csokor petrezselyem
fél csokor kapor
sült hagymakockák

Elkészítése:

A megmosott krumplikat alufólia nélkül sütöm meg, így a puhulás mellet veszítenek egy keveset a víztartalmukból, ez jól jön majd a tészta állagának kialakulása szempontjából, így kevesebb lisztet vesz fel, lágyabb textúrát kapok.

02_tonhal_ajvar_gnocci.jpg

160 fokon sütöm 60 percig, majd 250 fokon 15 percig. Amikor már kihűlt annyira, hogy meg tudom fogni, meghámozom.

03_tonhal_ajvar_gnocci.jpg

Krumplinyomóval alaposan áttöröm, hagyom teljesen kihűlni, majd rászórom a friss fűszerek felét, sózom és borsozom.

05_turos_gnocci.jpg

Mehet hozzá a tojás.

06_turos_gnocci.jpg

Rászórom a lisztet.

07_turos_gnocci.jpg

Pár mozdulattal összeállítom a tésztát. Nem kell gyúrni, amint összeállt már kész is. A kisodort rudakat habkártyával vágom egyenletes darabokra.

08_turos_gnocci.jpg

Íme a szépséges gnocchi hadsereg.

09_turos_gnocci.jpg

Éppen csak gyöngyöző vízben megfőzöm a gnocchit. Az ilyen kevés lisztet tartalmazó gnocchi könnyen szétfő, de megéri vele bíbelődni, mert így olyan lágy lesz, mintha ott se lenne.

10_turos_gnocci.jpg

A megfőtt gnocchit kihűtöm, hogy könnyebb legyen megpirítani kevés olívaolajon.

11_turos_gnocci.jpg

Hozzámelegítem a túrót és a juhtúrót is.

12_turos_gnocci.jpg

 Tálaláskor megszórom friss fűszerekkel és sült hagymakockákkal.

13_turos_gnocci.jpg

4 thoughts on “Juhtúrós gnocchi, kaporral és petrezselyemmel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük