
Így kel életre az előző napról megmaradt croissant, frissből nem is lehet jól megcsinálni. Kalóriabomba létére eteti magát rendesen. Cukorsokk és ízrobbanás, nagyon finom.
Hozzávalók:
6 db másnapos croissant
porcukor a tálaláshoz
A mandulakrémhez (frangipane):
100 g vaj
100 g cukor
100 g mandulaliszt
100 g tojás
11 g kukoricakeményítő
10 g rum
pici só
A sziruphoz:
125 g cukor
250 g víz
50 g kandírozott narancshéj szirupja (kiváltható reszelt narancshéjjal)
5 db szegfűszeg
1 kisebb rúd fahéj
Elkészítése:
A szirup összetevőit összefőzöm, és leszűröm belőle a fűszereket.

A krémhez a vajat kikeverem, csak enyhén habosítom ki.

Elkeverem benne a porcukrot.

Egyesével belekeverem a tojásokat.

Felváltva a mandulaliszttel.

Beleszórom a keményítőt.

Enyhén sózom.

Löttyintek bele egy kevés rumot.

Felhasználásig a hűtőszekrényben tárolom.

A croissant-okat ketté vágom.

Szétnyitva a langyosra hűlt szirupba mártom, majd hagyom kicsit lecsepegni.

Nyomózsák segítségével a szirupos croissant belsejébe nyomom a krémet.

Ráteszem a tetejét, és arra is nyomok egy kevés krémet, ez majd jól megkaramellizálódik a sütőben.

180 fokon, 32 perc alatt készre sütöm.

Van aki még porcukorral is meghinti, de alapból igen édes, ez akár el is maradhat.

