
A papaya sajnos ritka portéka a piacokon, áruházakban, ha lehet is vásárolni, ritkán érett, viszont szerencse, hogy éretlen állapotában is megvan a helye a gasztronómiában. Az éretlen papaya inkább zöldségként funkcionál, nagyjából úgy lehet használni, mint a tököt, az érett papaya pedig picit sárgadinnyés, picit mangós ízű, édeskés gyümölcs. Élettani hatásai igen kedvezőek. Ehhez a recepthez, mi egy majdnem teljesen érett példányt használtunk, a chutney remekül illik csirkéhez, pulykához vagy a sertés soványabb részeihez.

Hozzávalók:
0,5 db papaya
1 db lilahagyma
1 db kápia
1 db tv paprika
3 ág friss bazsalikom
10 g gyömbér
olívaolaj
méz
chili
bors
só
Elkészítése:
Kevés olívaolajat hevítek.

Enyhén megpirítom rajta a lilahagymát.

Rádobom az apró kockára vágott gyömbért.

Mehet rá a kápia paprika.

Hozzádobom a kockára vágott fehér paprikát is.

Végül hozzápirítom a kockára vágott papayát is.

Beledobom a frissen vágott bazsalikomlevelet.

Egy kevés mézet csurgatok bele.

Végül hozzáforralok egy picit a chili szószból.

Még forrón üvegbe rakom, és azonnal le is zárom, felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.

