
Gyors, improvizatív és csodásan finom. A hűtőbe bepillantva először a papaya chutney-n akad meg a szemem, amit nem rég készítettük azzal a szándékkal, hogy felkerüljön a blogra. Gyorsan összeállt fejben a látvány, és az ízek is: krumplipüré, karaj, füstölt sonka, BBQ szósz, chutney. Íme a megvalósítás.
Hozzávalók:
a húshoz:
4 szelet sertéskaraj
40 g Foolchili – A-fusion plum BBQ szósz
8 szelet füstölt sonka
50 g fehérbor
20+20 g sertészsír
bors
só
a burgonyapüréhez:
1200 g burgonya
150 g joghurt
50 g vaj
só
a mártáshoz:
papaya chutney
Elkészítése:
A karajszeleteket finoman kiklopfolom, majd sózom.

Bőségesen megkenem Foolchili – A-fusion plum BBQ sauce-al.

Ráhelyezem a sonka szeleteket.

Felcsavarom a karajszeleteket, és hústűvel rögzítem.

Egy serpenyőben kevés zsírt melegítek.

Elősütöm a tekercseket.

Ezután mehetnek a tepsibe. Egy kevés zsírt teszek a tetejükre, és meglocsolom száraz fehérborral. 150 fokon sütöm 1,5 órát.

Amíg sül a hús, elkészítem a pürét: a krumplit meghámozom, felkockázom, sós vízben puhára főzőm, majd beledolgozom a vajat és a joghurtot.

Serpenyőbe szedem az előre elkészített papaya chutney-t.

A tekercsek alatt, sülés közben összegyűlt szafttal összeforralom.

Íme a jó szaftos chutney.

Már tálalhatok is. Legalulra a krumplipüré, arra a papaya chutney és rá a füstölt sonkás karajtekercs.

