Gyorsan elkészíthető és egészséges eledel a zabpalacsinta, gyakran készítjük. Ennek most belekevertük a tésztájába a zabrostot, mely a zabtej készítésekor maradt a szűrőben, a körtés diótöltelékbe pedig bekerült a diótej készítésekor a szűrőben maradó diórost, így minden értékes anyag felhasználásra került. A rácsorgatott sűrű áfonyaszörp kellemesen savanykás ízei jól kiegészítik az enyhén fahéjas diótölteléket, amelyet egy kevés körtével tettünk könnyedebbé.
Hozzávalók:
a palacsintához:
150 g „zabrost”, ami a zabtej készítés során maradt
50 g zabliszt
50 g zabpehely
450 g víz
15 g eritrit
só
kókuszzsír a sütéshez
a töltelékhez:
80 g „diórost”, ami a diótej készítése során maradt
55 g darált dió
180 g érett, illatos körte
60 g eritrit
1/2 citrom leve és reszelt héja
pici fahéj
a tálaláshoz:
cukormentes áfonyaszörp
citromverbéna levelek
néhány fél dióbél
Elkészítése:
Egy keverőtálba teszem a zabrostot, rákanalazom a zablisztet.
Ráöntöm a vizet.
Enyhén sózom.
Beleteszem az eritritet.
Jól összekeverem.
Beleszórom a zabpelyhet.
Elkeverem és állni hagyom minimum 30 percig.
Elkészítem a körtés diótölteléket. Az érett körtét kockára vágom.
Rádobom az eritritet.
Ráteszem a citromhéjat.
Ráöntöm a citromlevet.
Hozzáadom a diórostot.
A diót megdarálom.
A darált diót is a keverőtálba borítom.
Kevés fahéjat adok hozzá. Jól összeforgatom.
Megkezdem a zabpalacsinta sütését.
Mindkét oldalát szép aranybarnára sütöm.
Megkezdem a tálalást. Alulra egy palacsintát helyezek, ráteszek a körtés diótöltelékből egy szép adagot.
Erre ismét egy palacsinta kerül.
Meglocsolom egy kevés eritrittel készített, házi áfonyaszörppel.
Egy cirtomverbéna levélkével és néhány diódarabkával díszítem.