
Gyorsan elkészíthető és egészséges eledel a zabpalacsinta, gyakran készítjük. Ennek most belekevertük a tésztájába a zabrostot, mely a zabtej készítésekor maradt a szűrőben, a körtés diótöltelékbe pedig bekerült a diótej készítésekor a szűrőben maradó diórost, így minden értékes anyag felhasználásra került. A rácsorgatott sűrű áfonyaszörp kellemesen savanykás ízei jól kiegészítik az enyhén fahéjas diótölteléket, amelyet egy kevés körtével tettünk könnyedebbé.
Hozzávalók:
a palacsintához:
150 g „zabrost”, ami a zabtej készítés során maradt
50 g zabliszt
50 g zabpehely
450 g víz
15 g eritrit
só
kókuszzsír a sütéshez
a töltelékhez:
80 g „diórost”, ami a diótej készítése során maradt
55 g darált dió
180 g érett, illatos körte
60 g eritrit
1/2 citrom leve és reszelt héja
pici fahéj
a tálaláshoz:
cukormentes áfonyaszörp
citromverbéna levelek
néhány fél dióbél
Elkészítése:
Egy keverőtálba teszem a zabrostot, rákanalazom a zablisztet.

Ráöntöm a vizet.

Enyhén sózom.

Beleteszem az eritritet.

Jól összekeverem.

Beleszórom a zabpelyhet.

Elkeverem és állni hagyom minimum 30 percig.

Elkészítem a körtés diótölteléket. Az érett körtét kockára vágom.

Rádobom az eritritet.

Ráteszem a citromhéjat.

Ráöntöm a citromlevet.

Hozzáadom a diórostot.

A diót megdarálom.

A darált diót is a keverőtálba borítom.

Kevés fahéjat adok hozzá. Jól összeforgatom.

Megkezdem a zabpalacsinta sütését.

Mindkét oldalát szép aranybarnára sütöm.

Megkezdem a tálalást. Alulra egy palacsintát helyezek, ráteszek a körtés diótöltelékből egy szép adagot.

Erre ismét egy palacsinta kerül.

Meglocsolom egy kevés eritrittel készített, házi áfonyaszörppel.

Egy cirtomverbéna levélkével és néhány diódarabkával díszítem.

