
Ebben az esetben ne arra a kókusztejre gondoljatok, amit az ázsiai boltokban lehet kapni konzervdobozban, inkább arra amit a kifinomultabb kávézókban használnak alternatívaként a tej kiváltására. A már jól megszokott magtejséma szerint készül. Olcsón, és egyszerűen előállíthatod magadnak, igazán finom és egészséges.
Hozzávalók:
1000 g víz
150 g kókusztej
só
Elkészítse:
Egy fazékba teszem a kókuszreszeléket.

Ráöntöm a vizet. Lassú tűzön 20 percig gyöngyöztetem.

Ezután turmixgépben pörgetem 120 másodpercig.

Sűrű szövésű szűrőzsák segítségével jól kipréselem.

Íme a szűrés után fennmaradt kókuszreszelék rost. Nem dobom el, felhasználom a későbbiekben egy kókuszkrém készítéséhez.

Már mehet is üvegbe a kókusztejecske. Hűtőszekrényben 4-5 napig eláll.

Ki gondolta volna, hogy meg lehet fejni a kókuszdiót? Lágy ízű, könnyed magtej, akár smoothie-khoz is remekül használható: ananásszal, mangóval, passiógyümölccsel, sárgabarackkal vagy akár sütőtökkel.

