
Az állati eredetű élelmiszerek arányát fokozatosan csökkenteni szeretnénk a táplálkozásunkban. Nem kisebb elvárással, minthogy megőrizzük az ételeink élvezeti értékét, változatosságát, ízgazdagságát, emellett olcsóbban, kisebb ökológiai lábnyommal, egészségesebb ételeket fogyasztva tehessük mindezt. A megpörkölt olajos magok nagyon jól krémesíthetőek, ízekben gazdagok, jól eltarthatóak. Íme egy jó alternatíva vaj helyett, készítsétek el ti is!
Hozzávalók:
300 g tökmag
100 g tökmagolaj
só
Elkészítése:
Íme a szépséges héj nélküli tökmag. Egy tepsibe téve, 170 fokon, 15-20 perc alatt aranybarnára pirítom.

Már mehet is az aprító pengéi közé.

Addig darálom míg fel nem tapad az edény falára.

Fokozatosan adagolom hozzá a tökmagolajat.

Sózom. Kóstolással állítom be az arányokat.

A kész krémet üvegekbe töltöm, kupakkal lezárom.

Sokáig eláll, hűtést nem igényel, nagyon finom, remek megoldás vaj helyett, ételek ízesítésére is felhasználható.

