Néhány perc alatt elkészíthető karácsonyi finomság. Klasszikus egyensúlytészta alapot habosítok, ebbe keverek el kandírozott narancshéjat, vágott mogyorót, étcsokoládét, papírozott formában kisütöm, kihűtöm és már szeletelhetem is a csodás, illatos, puha gyümölcskenyeremet. Készítsétek el ti is!
Hozzávalók:
350 g vaj
350 g porcukor
350 g liszt
100 g étcsokoládé
50 g megpörkölt török mogyoró
150 g kandírozott narancs héj ( linkelendő)
3 db tojás
9 db tojássárgája
házi vaníliás cukor
1 citrom héja és leve
só
Elkészítése:
A vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot habüstbe teszem.
Alaposan kihabosítom.
Összevágom a mogyorót és a liszthez szórom.
Összedarabolom az étcsokoládét, és szintén a liszthez adom.
A kandírozott narancshéjat is a liszthez kerül.
Jól összeforgatom.
A kihabosított porcukros vajhoz adom a reszelt citromhéjat és a citromlevet.
Apránként elkeverem benne a tojásokat.
A mogyoróval, csokoládéval, kandírozott narancshéjjal elkevert lisztet is beleforgatom.
Belekeverem a sütőport.
Enyhén sózom.
A vékonyan kivajazott sütőforma aljára sütőpapírból vágok egy csíkot.
A gyümölcskenyér masszát a formába szedem, és a tetejét egyenesre húzom. 170 fokon, 40 perc alatt készre sütöm.
Kihűlés után már szeletelhetem is. Vékonyan porcukor réteget hintek a szeletek tetejére.
A belsejében jól látható a sok finom mozaikanyag.
Igazán puha, könnyű, ízes finomság lett a végeredmény.