Sok mindenből készülhet pesztó, a legközismertebb a bazsalikomos, készítik továbbá szárított paradicsomból, zamatos turbolyából, petrezselyemből, korianderből, sőt rózsasziromból is. Mi most egy spenót pesztót mutatunk nektek. Felhasználható tésztaételekhez, szendvicsekbe, ragukba, mi húsroládot és omlettet készítettünk a felhasználásával. Készítsétek el ti is!
Hozzávalók:
200 g spenót
20 g fokhagyma
22 g dió
22 g parmezán
60 g olívaolaj
só, bors
Elkészítése:
Megtisztítom, megmosom a spenótleveleket.
Egy serpenyőben olívaolajat melegítek, ráteszem a spenótot, rádobom a fokhagymadarabokat.
Sózom.
Borsozom. Pát pillanat alatt összeesik, ekkor már kellően puha a spenótom a pesztó elkészítéséhez.
Szűrőbe téve lecsepegtetem.
A turmixgépbe teszem a spenótot a dió és a parmezán társaságában.
Ráöntöm az extra szűz olívaolajat is.
Nem turmixolom teljesen egyneműre, így a benne lévő darabkák izgalmasabbá teszik az állagát.