A malac húsa viszonylag rövid idő alatt elkészül, amíg a sütőben a hús omlósra, a bőr pedig ropogósra sül, remekül magába szívja az ízeket, illatokat, ahogy átgőzölődik. Ezúttal rebarbarával sütöttünk malackarajt, a hússal sült zöldségekből pedig friss, gyümölcsös mártást készítettünk.
Hozzávalók:
A sült hozzávalói:
1800 g csontos, bőrős malackaraj
350 g hagyma
200 g rebarbara
só
bors
A mártás hozzávalói:
2 szál rebarbara
2 golden alma
2 evőkanál méz
2 evőkanál cukor
a leturmixolt, hússal sült hagyma és rebarbara
1 dl fehérbor
A köret hozzávalói:
4 pak choi
1 kg újkrumpli
fehérbor
só
A díszitéshez:
4 db begónia virág
Elkészítése:
A hús bőrét centinként bevagdosom.
Alaposan sózom. A bevágott bőrös részt is megsózom, hogy a vágások közé kerüljenek sószemek, de a bőr felületéről letörölöm a sót.
Borsot is tekerek rá.
A nagy kockákra vágott hagymát egy tepsibe teszem a felkarikázott rebarbarával.
Erre kerül a hús bőrével felfelé, és alufólia alatt 160 fokon 1,5 órán át sütöm.
Ha a hús majdnem megpuhult, meglocsolom a kisült zsírjával.
Melléteszem a krumplikat, és további 30 percig sütöm 190 fokon, és a hőlégkeverést is bekapcsolom.
Ha a hús szépen megpirult, a krumplik pedig megpuhultak, akkor utóbbit átteszem egy tálba.
A húst is kiveszem a tepsiből.
Mindent, ami a tepsiben maradt átkanalazok egy edénybe, és rúdmixerrel pürésítem.
A mártáshoz cukrot karamellizálok, majd felöntöm a fehérborral.
Beleszórom a felkarikázott rebarbarát.
Hozzáadom a felkockázott almát.
Belecsurgatom a mézet.
Hozzákanalazom a leturmixolt hagymás rebarbarát, és 1-2 perc alatt összeforralom.
A pak choi-okat félbe vágom, zöld leveles részüket vékony csíkokra vágom.
Enyhén olajozott serpenyőben megpirítom a krumplit és a pak choi-t. Közben sózom.
A pak choi-ra löttyintek egy pici fehérbort is.
A pak choi zöld részét csak pár másodpercre dobom a serpenyőbe, tekerek rá pici sót, és öntök rá egy korty fehérbort.
Az ételt begóniával díszítettem, jól illeszkedik a savanykássága a többi alkotóelemhez.
Beautiful.. Nagyszerű recept jó kivitelezés.
Egyetértek, mesteri