
Ez az utolsó mozzanata a tej feldolgozásának. Miután elkészítettük a sajtunkat, a megmaradt savóból kinyertük a ricottát, elkészítünk egy citrusos savóitalt. A tej minden alkotórészét felhasználva finom, egészséges és a boltinál olcsóbb tejtermékekhez jutottunk, és még remekül is szórakoztunk eközben.
W.

Hozzávalók:
1,5 liter ricotta készítésből visszamaradt savó (Ebből az anyagból készítik a nagy tejüzemek az ivójoghurtokat, ne gondoljuk, hogy mesterséges színezék és aroma mentesen.)
250 g tápióka liszt (alacsony kalóriatartalmú keményítő féleség)
200 g cukor vagy xilit
550 g meghámozott, kockára vágott citrusféle (1-1 db citrom, grapefruit, lime, narancs)
1 db kezeletlen citrom héja
Elkészítése:
A tápiókalisztet elkeverem 200 g savóval.

A többi savót forrpontig hevítem.

Belerakom a citrusféléket.

Rúdmixerrel átpörgetem.

Leszűröm, átpasszírozom.

Beleteszem a cukrot vagy xilitet.

Forrpontig hevítem, majd folytonos keverés mellett beleöntöm a tápiókás savót.

Felforralom, és így tartom fél percig.

Hozzáadom a citromhéjat.

Kihűtöm.
