Első hallásra furcsának tűnhet, de szuper ez az ízkombináció. Könnyű és egészséges nasi, és mindössze néhány percnyi munka van vele, csak az átfagyását nehéz kivárni.
M.
Hozzávalók:
250 g érett kiwi
150 g petrezselyemzöld
40 g méz
15 g tojásfehérje
só
A meghámozott kiwiket és a petrezselyemzöldet egy edényben rúdmixerrel egyneműsítem. (Nem szabad benne sokáig dolgozni a rúdmixerrel, mert a széteső kiwimagvak keserű tónust adhatnak a pürének.)
Belekerül a méz.
A tojásfehérjét is belecsurgatom. (A tojásfehérje arra szolgál, hogy a fagyasztás utáni átpörgetéskor térfogat növekedést, habosodást érjünk el.)
Egy leheletnyi sót is kíván az ízharmónia. A pürét egy olyan edényben lefagyasztom, amiben könnyű lesz majd ismét rúdmixerrel dolgozni.
Ha tálalni szeretném a fagyit (sorbet-t) időben előveszem, hogy kicsit felolvadjon. Ha erről megfeledkeztem akkor sincs nagy baj, mikrohullámú sütőben néhány másodperc alatt megindítható az olvadás, de éppen csak elkezdjen olvadni, és rúdmixerrel átpörgetem. (Ha túlolvasztod, folyós lesz.)
Érdemes mélyhűtőbe tenni az edényt, amiben a fagyi tálalásra kerül, így megakadályozható a gyors olvadás.
Begónia virággal díszítettük.