Kiwi fagylalt petrezselyemmel

1_petrezselymes_kiwi.jpg

Első hallásra furcsának tűnhet, de szuper ez az ízkombináció. Könnyű és egészséges nasi, és mindössze néhány percnyi munka van vele, csak az átfagyását nehéz kivárni. 

M.

2_petrezselymes_kiwi.jpg

Hozzávalók:

250 g érett kiwi
150 g petrezselyemzöld
40 g méz
15 g tojásfehérje

A meghámozott kiwiket és a petrezselyemzöldet egy edényben rúdmixerrel egyneműsítem. (Nem szabad benne sokáig dolgozni a rúdmixerrel, mert a széteső kiwimagvak keserű tónust adhatnak a pürének.)

3_petrezselymes_kiwi.jpg

Belekerül a méz.

4_petrezselymes_kiwi.jpg

A tojásfehérjét is belecsurgatom. (A tojásfehérje arra szolgál, hogy a fagyasztás utáni átpörgetéskor térfogat növekedést, habosodást érjünk el.)

5_petrezselymes_kiwi.jpg

Egy leheletnyi sót is kíván az ízharmónia. A pürét egy olyan edényben lefagyasztom, amiben könnyű lesz majd ismét rúdmixerrel dolgozni.

6_petrezselymes_kiwi.jpg

Ha tálalni szeretném a fagyit (sorbet-t) időben előveszem, hogy kicsit felolvadjon. Ha erről megfeledkeztem akkor sincs nagy baj, mikrohullámú sütőben néhány másodperc alatt megindítható az olvadás, de éppen csak elkezdjen olvadni, és rúdmixerrel átpörgetem. (Ha túlolvasztod, folyós lesz.) 

7_petrezselymes_kiwi.jpg

Érdemes mélyhűtőbe tenni az edényt, amiben a fagyi tálalásra kerül, így megakadályozható a gyors olvadás.

8_petrezselymes_kiwi.jpg

Begónia virággal díszítettük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük