Fehérrépás karfiolkrémleves márványsajttal és tarjamorzsával

Fehérrépás karfiolkrémleves márványsajttal és tarjamorzsával

1_karfiolkremleves.jpg

Egy krémleves lehet végtelenül unalmas, de egy kis fantáziával alkothatunk egy olyan izgalmas fogást is, hogy alig lehessen abbahagyni a kanalazást. Játszhatunk a zöldségek kombinálásával, vagy feldobhatjuk a levesbetétekkel is. Ebben a levesben a karfiol ízét fehérrépával egészítettük ki, a  tetejére márványsajt, tarjamorzsa, némi petrezselyem és tejföl került. Minden kanálnyi leves más és más, az ízek játéka.

M. 

2_karfiolkremleves.jpg

Hozzávalók:

1 fej karfiol
1 szál fehérrépa
2 db vöröshagyma
1,2 liter tej
2,5 dl tejszín
1 lime leve
1 evőkanál olaj

bors

5 dkg márványsajt
5 dkg nyers, füstölt tarja
néhány szál petreszelyem
4 evőkanál tejföl

Elkészítése:

A fazékba öntök egy kevés olajat.

3_karfiolkremleves.jpg

Beleszórom a felkockázott hagymát, és kissé lepirítom.

4_karfiolkremleves.jpg

Hozzáadom a kockára vágott fehérrépát, és tovább folytatom a pirítást.

5_karfiolkremleves.jpg

A karfiol is a fazékba kerül.

6_karfiolkremleves.jpg

Beleöntöm a tejet.

7_karfiolkremleves.jpg

Ha megpuhult a karfiol, pürésítem.

8_karfiolkremleves.jpg

Szitán átpasszírozom.

9_karfiolkremleves.jpg

Borsozom.

10_karfiolkremleves.jpg

Sózom.

11_karfiolkremleves.jpg

Hozzáöntöm a tejszínt.

12_karfiolkremleves.jpg

Belefacsarom a lime levét.

13_karfiolkremleves.jpg

A vékonyra szeletelt házi füstölt tarjából elkészítem a morzsát. Két darab sütőpapír közé fektetem, és tányérra teszem. 

14_karfiolkremleves.jpg

Egy másik tányért helyezek rá.

15_karfiolkremleves.jpg

Mikrohullámú sütőben 1-2 perc alatt, időnként ellenőrizve a folyamatot, vízmentesre sütöm a szeleteket. 

16_karfiolkremleves.jpg

Kézzel durvára morzsolom.

17_karfiolkremleves.jpg

Tálaláskor a levesbe szórok kevés elmorzsolt márványsajtot, a tarjamorzsát, csurgatok rá tejfölt, és megszóróm petrezselyemzölddel.

18_karfiolkremleves.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük