Herenyárs

Herenyárs

1_here.jpg

A kakashere legtöbbször pörköltként kerül elkészítésre, vagy egy pörkölt, esetleg rántotta kiegészítőjeként jelenik meg a receptekben. Mi most felnyársaltuk, sőt mi több, forró serpenyőben meg is sütögettük. 

W.

2_here.jpg

Hozzávalók:

A nyárshoz:

16 db kakashere
4 szelet bacon

bors
egy pár csepp olaj

A körethez:

300 g újburgonya
25 g vaj
fél csokor petrezselyemzöld

bors

Elkészítése:

 A vajat felmelegítem.

6_here.jpg

Beleteszem a félbevágott újkrumplikat.

7_here.jpg

Mindkét oldalukat megpirítom, közben sózom.

8_here.jpg

Rádobom az összevágott petrezselyemzöldet. 

9_here.jpg

 Összeforgatom.

10_here.jpg

A baconoket egymás mellé helyezem, és ráteszem az első sor herét.

3_here.jpg

Mindig átfűzöm a szalonnát az újabb sor here alatt, aztán felett. 

4_here.jpg

Ha sorba raktam a heréket, és a szalonna is a helyén van, egy mozdulattal szúrom át a nyársat az egész soron.

5_here.jpg

Vékonyan olajozott serpenyőben, közepes lángon megkezdem a nyársak sütését.

11_here.jpg

Közben sózom.

12_here.jpg

Borsozom. 

13_here.jpg

Mindkét oldalát megpirítom a herenyársaknak.

14_here.jpg

Hamar átsül, nem szabad túlsütni, így lesz finom, zamatos és puha.

15_here.jpg

Egy salátát is összedobtunk mellé abból, ami volt itthon.

16_here.jpg

8 thoughts on “Herenyárs

  1. Lehet ilyet venni, hogy kakashere? Hol? És hol vagdossák ki a kakasok heréit? A csirkegyárban erre is van ember?

  2. @Guadalupei Szűz: Szia Lupita!!!
    Szinte bármelyik piacon kapsz kakasherét, és még rengeteg csodát is láthatsz és megvásárolhatsz.
    A csirkegyárban, ahol szétszerelik alkatrészeikre a pipiket, valószínűleg van egy részleg ahol a kakasokat szerelik szét, és ott vagy ember, vagy gép kiszereli a heréket is az állatból.

  3. Jesszusom, ez ekkora?!? :-O
    Egyébként én sem értem, honnét van (van?) kereskedelmi mennyiségű kakashere, amikor a „csirkegyárakban” még csibe korukban kiselejtezik a hím példányokat. Valaki tudja?

  4. @Citrom Disznó: thx. Azért néha elgondolkodom azon, hogy van-e annyi szőlő a földön, amennyi szőlőlé, bor, mazsola, stb. készül egy évben, vagy annyi olajfa, amennyi olíva olaj és abból készült dolog (krémek, pesto, stb.), amennyi kenyeret esznek az emberek, annyi búza…..hol terem ez a sok dolog?
    A piacokkal az a bajom, hogy amikor kiderül, hogy patkányok és kutyaszar között feketevágnak, akkor az olyan húsok sosem a Sparban landolnak, hanem a piacokon.

  5. Kakastöke pörit már többször is ettem. Nekem nagyon ízlett. Sajnos a környezetemben senki sem szereti.

    Nem hiszem, hogy nagy különbség lenne a kakashere és a pulykahere között. Pulykaherét rendszeresen látok az Auchan-ban.

Hozzászólás a(z) Eliot Rosewater bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük