Ezzel a módszerrel egészséges, adalékanyag mentes, friss gyümölcsből készült, telt és friss ízű finomság készíthető. Bármilyen gyümölccsel megvalósítható, sőt a zöldséges változatok is nagyon finomak.
Hozzávalók:
1 liter házi teljes tej (Felforralt, és 35-40 fokra visszahűtött.)
200 g élőflórás natúr joghurt
adagonként 8 dkg magozott meggy (Bármilyen tetszőleges gyümölccsel elkészíthető.)
méz ízlés szerint (Cukorral, esetleg xilittel is elkészíthető.)
Elkészítése:
A joghurtot a tejhez öntöm.
Alaposan elkeverem.
Átöntöm egy kancsóba, hogy kényelmesen tudjam az üvegekbe tölteni.
Peremig töltöm az kis üvegeket.
Lezárom azokat a kupakokkal, és az érlelőbe rakom. Az érlelőbúra alatt 6-8 óra alatt készül el joghurt. Ez a kis szerkezet állandó hőmérsékleten tartja az üvegeket, ez biztosítja a gyors és egyenletes érést. (Szobahőmérsékleten is elkészíthető, ebben az esetben az érési idő megnő, illetve kiszámíthatatlanabb lesz.) Ha ellenőriztem, hogy elérték e a kívánt sűrűséget, hűtőszekrénybe teszem a joghurtokat, ahol 14 napig is elállnak.
A kimagozott meggyszemeket elkeverem a mézzel.
Egy joghurtos üveg aljára szedem azokat.
Rákanalazom a már elkészült és kihűtött joghurtot, és lezárom az üveget.
Na végre!Nem értettem soha, az emberek miért veszik az ipari szemetet.
Én is mindíg igy csinálom, de a kedvencem a vaníliás, amihez friss vaníliát használok.