Gorgonzolás csirkefasírt bodzás gyümölcsökkel

Gorgonzolás csirkefasírt bodzás gyümölcsökkel

18_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

A fasírt (is) az az étel, amit szinte mindenki szeret, sokaknak van jól bevált receptje, de érdemes ebbe is egy kis csavart vinni időnként. Ezúttal egy nyáriasított változatot készítettünk csirkehúsból. A masszába kevert gorgonzola sajtnak és a bacon füstösségének köszönhetően intenzív izű, pikáns húsgombócok születtek, amelyekhez tökéletesen illik az almás, barackos, diós köret. 

M.

Hozzávalók:

A fasírthoz:

600 g darált csirkecomb filé 
100 g felkockázott vöröshagyma
80 g gorgonzola
1 gerezd fokhagyma
1 tojás

bors
10 szelet bacon

A körethez:

20 g vaj
2 db alma
2 db japán barack
100 g dió
100 g bodzaszörp

Elkészítése:

A csirkecomb filét ledarálom.

1_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

Hozzáadom a vöröshagymát, a gorgonzolát és a tojást.

2_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

Fűszerezem fokhagymával, sóval és borssal.

3_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

Alaposan összekeverem a masszát.

4_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

2 bacon szeletet keresztben a deszkára fektetek.

5_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

A masszát öt egyenlő részre osztom, megformázom a fasírtokat, amiket a bacon keresztek közepére teszek.

6_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

A bacon szeletek négy szélét középre behajtom, és megfordítom azokat, hogy az illesztések alulra kerüljenek.

7_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire teszem a beburkolt húsgombócaimat. 

8_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

180 fokon sütöm 35 percig, amíg a bacon ropogósra pirul a tetején. Amennyiben kisebb fasírtokat készítetek, a sülési idő is rövidebb lesz.

9_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

Elkészítem a köretet.

10_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

Egy serpenyőben vajat melegítek.

11_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

Beleteszem a cikkekre vágott gyümölcsöket és a diót. 

12_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

Pici sót szórok rájuk.

13_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

Ha az egyik oldaluk megpirult, megfordítom a cikkeket, a diót átkeverem, és ráöntöm a házi bodzaszörpöt. 

14_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

Ha elforrt a szörp víztartalmának nagy része, és a gyümölcsök megpirultak, már tálalhatok is.

15_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

A fasírtokat középen kettévágom. 

16_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

A gyümölcsökkel és a dióval együtt tányérra teszem. Egy begónia virággal díszítem. 

17_gorgonzolas_csirkefasirt.jpg

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük