Tárkonyecet

Tárkonyecet

7_tarkonyecet.jpg

Az idei tárkonytermés remekül sikerült a kertben, sok és dús, egészséges tárkony termett. Nem csak szárítmány formájában szoktuk eltenni az év hűvösebb napjaira, hanem ecetet is aromatizálunk vele. A tárkony íze savakkal együtt teljesedik ki igazán, ezért is jó megoldás a tárkonyecet készítés.

W.

Hozzávalók:

néhány vessző friss tárkony
300 g fehérborecet
10 szem rózsabors
3 db macskapecs papika

1_tarkonyecet.jpg

Készítése:

A megmosott, lecsöpögtetett tárkonyvessző csokrot, szárával lefelé, óvatos mozdulatokkal bedugom  az üveg száján, ügyelve arra, hogy ne szakadozzanak le a levelei. Az üveg aljának tenyérrel történő ütögetése segíti az elhelyezkedését az üvegben. 

2_tarkonyecet.jpg

Felöntöm az üveget a fehérborecettel.

3_tarkonyecet.jpg

Az üvegbe teszem a rózsaborsot és a macskapecs paprikákat is.

4_tarkonyecet.jpg

Lezárom az üveget. Néhány hónap alatt kioldódnak az ízek, aromák a tárkonyból és a fűszerekből, halvány barnára festve az ecetet.

5_tarkonyecet.jpg

Tárkonyos ragulevesek, saláták, halételek, vadételek, főzelékek, ízesítésére kiváló. 

6_tarkonyecet.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük