Kukorica krémleves

Kukorica krémleves

13_kukorica_kremleves.jpg

Érdemes kipróbálni ezt a receptet, ha csöves kukoricát főzünk, hiszen így a főzővizet is felhasználhatjuk, esetleg az is előfordulhat, hogy néhány cső megmarad, amiket így remekül el lehet tüntetni. Ezúttal időben letiltottam W.-t az utolsó csövek elpusztításáról, így végre elkészülhetett ez a leves is. Szezonon kívül elkészíthető mirelitből vagy konzervből is. A fűszerezése talán szokatlan, de a pici babér és kömény különlegesebbé teszi ezt az egyszerű levest. A chili már-már kötelező egy jó kis kukorica krémlevesbe, frissítésnek pedig tejföl került bele. A pirított bacon kockák tették még élvezetsebbé a fogyasztását.

M.

0_kukorica_karaj.jpg

Hozzávalók:

300 g főtt kukorica
20 g vaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g tejföl
800 g a kukorica főzővizéből
1 kis babérlevél
1 kis chili paprika
fél teáskanálnyi őrölt kömény

bors

200 g bacon
néhány levél oregánó

Elkészítése:

A kukoricaszemeket levágom a csövekről.

1_kukorica_kremleves.jpg

A hagymát és a fokhagymát is felkockázom.

2_kukorica_kremleves.jpg

Egy lábosban felmelegítem a vajat. Közepes lángon dolgozom, hogy a vaj ne égjen meg.

3_kukorica_kremleves.jpg

Beledobom a hagymát, fokhagymát, chilit és a babért. 

4_kukorica_kremleves.jpg

Néhány perc múlva beleszórom a kukoricát. 

5_kukorica_kremleves.jpg

Sózom, borsozom, és a köményt is hozzáadom.

6_kukorica_kremleves.jpg

Felöntöm a kukorica főzővizével.

7_kukorica_kremleves.jpg

Néhány percig főzöm, majd kiszedem belőle a babért, és a tejföllel együtt pürésítem.

9_kukorica_kremleves.jpg

Szitán átszűröm, átpasszírozom, hogy igazán krémes legyen. Forralok rajta még egyet, ha szükséges még ízesítem sóval, borssal.

10_kukorica_kremleves.jpg

A füstölt bacon kockákat megpirítom.

11_kukorica_kremleves.jpg

Igazán gyorsan elkészült a leves. Krémes és pikáns, remekül illik bele a ropogós bacon.

12_kukorica_kremleves.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük