Lilakáposzta fasírt és krémes krumplipüré

Lilakáposzta fasírt és krémes krumplipüré

01_lilakaposztafasirt.jpg

Ez az étel elég könnyű és kímélő ahhoz, hogy az év végi gasztroterhelés jó levezetője legyen. Olcsón és gyorsan elkészíthetjük, kékeslila színe szokatlan látványt nyújt a tányéron, mágnesként vonzza a tekintetet.

02_lilakaposztafasirt.jpg

Hozzávalók:

A lilakáposzta fasírthoz:

900 g lilakáposzta
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
100 g zabliszt
1 teáskanál kakukkfű

bors

zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

A krumplipüréhez:

1000 g krumpli
100 g vaj
200 g tejszín

szerecsendió

Elkészítése:

A lilakáposztát egy késes aprító segítségével felaprítom.

03_lilakaposztafasirt.jpg

Lesózom, 1-1,5 órán át állni hagyom, majd alaposan kinyomkodom a levét.

04_lilakaposztafasirt.jpg

A hagymát kis kockákra vágom, kevés olajon lepirítom, majd hagyom kihűlni.

05_lilakaposztafasirt.jpg

A lepirított hagymát a kinyomkodott lilakáposztához adom, fűszerezem borssal és kakukkfűvel. Hozzáadom a tojást és a zablisztet.

09_lilakaposztafasirt.jpg

Alaposan összekeverem a „fasírt” hozzávalóit.

10_lilakaposztafasirt.jpg

Egyforma gombócokat készítek a masszából, nem túl nagyokat, hogy könnyen átsüljenek.

11_lilakaposztafasirt.jpg

Megforgatom zsemlemorzsában a lila gombócokat.

12_lilakaposztafasirt.jpg

Közepesen forró, bő olajban megsütöm.

13_lilakaposztafasirt.jpg

A meghámozott, kockára vágott krumplit sós vízben megfőzöm, majd leszűröm.

06_lilakaposztafasirt.jpg

Összemelegítem a vajat és a tejszínt egy pici sóval.

07_lilakaposztafasirt.jpg

A krumplit összetöröm, kihabosítom a vajas, tejszínes keverékkel, és fűszerezem egy kevés szerecsendióval is.

08_lilakaposztafasirt.jpg

Tálaláskor kettévágok egy fasírtot, jól mutat a tányéron a rikítóan élék, kékeslila színű fasírtbelső. 

14_lilakaposztafasirt.jpg

4 thoughts on “Lilakáposzta fasírt és krémes krumplipüré

  1. Szuper, én el is tettem, biztosan elkészítem! Köszönöm! indexgeza neked pedig ajánlom a göngyölt lilakápit (Liptai Zoltán receptjét) be fog jönni, húsban gazdag és a szemünket is gyönyörködteti a lila szín! 🙂

  2. Döbbenetes az étel színvilága, egy fine dining tányéron is simán helytállna, például egy kacsamell köreteként.
    Szuper!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük