Rántott patisszon kapros, fokhagymás görög joghurttal

Rántott patisszon kapros, fokhagymás görög joghurttal

00_rantott_patisszon.jpg

Ebben a receptben igazán nincsen semmi különleges, de nagyon szeretjük. Ha már elkészítettük, lefotóztuk Nektek kedvcsináló gyanánt.
Ropogós panírban a lágy patisszon, hűsítő joghurtos mártogatóssal tálalva: mennyei vacsora volt.

01_rantott_patisszon.jpg

Hozzávalók:

1 db patisszon
finomliszt
tojás
zsemlemorzsa

bors
repceolaj a sütéshez

A mártogatóshoz:

250g görög joghurt
1 csokor kapor
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve

bors

Elkészítése:

A patisszont négyfelé vágom.  

02_rantott_patisszon.jpg

A magos részeket egy kanál segítségével eltávolítom.

03_rantott_patisszon.jpg

A negyedeket cikkekre vágom. 

04_rantott_patisszon.jpg

Sózom, borsozom. Hagyom állni 15 percig.

05_rantott_patisszon.jpg

Addig elkészítem a mártogatóst. A görög joghurtba beleszórom a nagyon apróra vágott fokhagymát.

10_rantott_patisszon.jpg

Jöhet a finomra vágott kapor is.

11_rantott_patisszon.jpg

Sózom, borsozom.

12_rantott_patisszon.jpg

Belefacsarom a citromlevet, összekeverem és felhasználásig hűtőszekrénybe teszem.    

13_rantott_patisszon.jpg

Bepanírozom a szeleteket: először a lisztben megforgatom. 

06_rantott_patisszon.jpg

A szokott módon a felvert tojás következik. 

07_rantott_patisszon.jpg

Végül a zsemlemorzsa réteget viszem fel a patisszon cikkekre. 

08_rantott_patisszon.jpg

170-180 fokos repceolajban aranybarnára sütöm. 

09_rantott_patisszon.jpg

Még forrón tálalom, középre elhelyezem a kapros, fokhagymás görög joghurtot, amit egy kaporlevéllel díszítek. 

14_rantott_patisszon.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük