Ebben a receptben igazán nincsen semmi különleges, de nagyon szeretjük. Ha már elkészítettük, lefotóztuk Nektek kedvcsináló gyanánt.
Ropogós panírban a lágy patisszon, hűsítő joghurtos mártogatóssal tálalva: mennyei vacsora volt.
Hozzávalók:
1 db patisszon
finomliszt
tojás
zsemlemorzsa
só
bors
repceolaj a sütéshez
A mártogatóshoz:
250g görög joghurt
1 csokor kapor
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
só
bors
Elkészítése:
A patisszont négyfelé vágom.
A magos részeket egy kanál segítségével eltávolítom.
A negyedeket cikkekre vágom.
Sózom, borsozom. Hagyom állni 15 percig.
Addig elkészítem a mártogatóst. A görög joghurtba beleszórom a nagyon apróra vágott fokhagymát.
Jöhet a finomra vágott kapor is.
Sózom, borsozom.
Belefacsarom a citromlevet, összekeverem és felhasználásig hűtőszekrénybe teszem.
Bepanírozom a szeleteket: először a lisztben megforgatom.
A szokott módon a felvert tojás következik.
Végül a zsemlemorzsa réteget viszem fel a patisszon cikkekre.
170-180 fokos repceolajban aranybarnára sütöm.
Még forrón tálalom, középre elhelyezem a kapros, fokhagymás görög joghurtot, amit egy kaporlevéllel díszítek.