Ez a recept nem is lehetne aktuálisabb, hiszen érik a füge a kertben, meleg van, mi más eshetne a legjobban ilyenkor, mint egy könnyű, hűsítő finomság?
Vaníliás joghurtfagyit készítettünk, amit fügelekvárral, friss fügével és ropogós ostyával tálaltunk.
Hozzávalók:
880 g natúr joghurt
1 db vaníliarúd
80 g xilit
pici só
4 db friss füge
Elkészítés:
Lecsöpögtetem a joghurtot. Körülbelül 2 óra alatt elérem a kívánt állagot.
Simára keverem.
Beleteszem a xilitet, a frissen kikapart vaníliamagokat és egy pici sót. Jól elkeverem és lefagyasztom.
Ha tálalni szeretném, kicsit kiolvasztom, és rúdmixerrel kihabosítom.
Fügelekvárral, friss fügével és barnacukros ostyaropogóssal tálalom. A képeken látható tányért Kapolcson készítettük.