Frozen joghurt fügével és ropogós ostyával

Frozen joghurt fügével és ropogós ostyával

6_blogra.jpg

Ez a recept nem is lehetne aktuálisabb, hiszen érik a füge a kertben, meleg van, mi más eshetne a legjobban ilyenkor, mint egy könnyű, hűsítő finomság?

Vaníliás joghurtfagyit készítettünk, amit fügelekvárral, friss fügével és ropogós ostyával tálaltunk.

Hozzávalók:  

880 g natúr joghurt
1 db vaníliarúd
80 g xilit
pici só
4 db friss füge

fügelekvár

ostya

Elkészítés:  

Lecsöpögtetem a joghurtot. Körülbelül 2 óra alatt elérem a kívánt állagot. 

1_blogra.jpg

Simára keverem.

2_blogra.jpg

Beleteszem a xilitet, a frissen kikapart vaníliamagokat és egy pici sót. Jól elkeverem és lefagyasztom.

3_blogra.jpg

Ha tálalni szeretném, kicsit kiolvasztom, és rúdmixerrel kihabosítom.

4_blogra.jpg

Fügelekvárral, friss fügével és barnacukros ostyaropogóssal tálalom. A képeken látható tányért Kapolcson készítettük.

5_blogra.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük