Főztünk egy remek joghurtos, vaníliás krémet, ami szigorúan NEM helyettesíthető semmiféle pudingporból készült krémmel. Áldozzuk rá azt a néhány perccel több munkát, cserébe egy igazán pikáns ízű, lágy krémet kapunk. Csodálatos málnát és áfonyát kaptunk a piacon, a kertből pedig szedtünk néhány fügét a kosarakhoz. Szuper színek, szuper ízek.
Hozzávalók:
6 db ostyakosár
100 g fehér csokoládé
10 g kakaóvaj (opcionális)
370 g natúr joghurt
100 g kristálycukor
1/3 rúd vanília
80 g tojássárgája
26 g keményítő
66 g vaj
áfonya
málna
füge
Elkészítése:
A krémmel kezdek. Általában a felhasználás előtti napon megcsinálom, hogy jól ki tudjon dermedni a hűtőben. A joghurtot összemelegítem a cukor harmadával.
A vaníliarúd kikapart magjai és maga a rúd is a cukros joghurtba kerül.
A tojássárgákat kikeverem a maradék cukorral és a keményítővel.
Ha a joghurtos rész felforrt, folyamatos, gyors keverés mellett hozzácsurgatom a tojásos részt.
Pillanatok alatt besűrűsödik. Egy percig pöfögtetem még folyamatos kevergetés mellett. Vigyázat, könnyen lekaphat!
Beledobom a vajat, és alaposan elkeverem, nem maradhatnak benne vajdarabkák.
A krémet egy kerámia tálba öntöm, letakarom folpackkal, majd hűtőbe teszem, és hagyom teljesen kihűlni.
A fehércsokit vízgőz fölött megolvasztom. Ha túl sűrű, akkor egy kevés kakaóvajat adok hozzá.
Kikenem az ostyakosarakat az olvasztott csokival, majd hagyom megkötni.
A krémet habzsákba töltöm.
A krém felét a kosarak aljába nyomom.
Szórok rá áfonyát.
Jöhet néhány szem málna.
A kertből szedtem néhány fügét is hozzá.
A krém másik felét is a kosarakba, a gyümölcsök közé nyomom.
Bőven pakolok még a gyümölcsökből 🙂
Igazán mutatósak lettek.