Tárkonyos gombakrémleves

Tárkonyos gombakrémleves

00_gombakremleves.jpg

Nem volt tervben ennek a levesnek az elkészítése, de gyönyörű champion gombát kaptam a piacon. Mivel mostanában igencsak idő szűkében vagyunk, így egy egyszerű krémlevesre esett a választás. A gombához remekül illik a tárkony, ráadásul a kertben is van, így azzal fűszereztük, a savasságát pedig saját készítésű tárkonyecettel adtuk meg. Díszítésként lila madársóska leveleit és virágait, sarkantyúka leveleket, fodros petrezselymet és tárkony levélkéket használtunk.  

01_gombakremleves.jpg

Hozzávalók:

500 g champion
50 g olívaolaj
3 kis gerezd fokhagyma
150 g tejföl
1 evőkanálnyi tárkonyecet
1 teáskanálnyi szárított vargánya
3 szál friss petrezselyem
1 szál friss tárkony
víz

bors

Elkészítése:

A gombát megtisztítom, felszeletelem. 

02_gombakremleves.jpg

Egy lábosba olívaolajat öntök, és megpirítom rajta a gombákat és a fokhagymákat.

03_gombakremleves.jpg

Borsozom.

04_gombakremleves.jpg

A pirulási fázis után felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, majd sózom. Puhára főzöm a gombákat.

05_gombakremleves.jpg

A puha gombákat összeturmixolom a tejföllel és annyi vízzel, hogy krémleves állagot kapjak.

06_gombakremleves.jpg

A titkos összetevő a szárított vargánya, amitől még intenzívebb lesz a leves.

07_gombakremleves.jpg

A tárkonyecettel beállítjuk a savasságot.

10_gombakremleves.jpg

A  legvégén belekerül a finomra vágott petrezselyem és tárkony.

08_gombakremleves.jpg

A leves a díszítőelemek színeitől kezd el élni a tányérban. Ezekkel a zöldekkel, lilákkal válik teljessé.

09_gombakremleves.jpg

One thought on “Tárkonyos gombakrémleves

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük