Hagymás, chilis csirkemáj medvehagymás bulgurral

Hagymás, chilis csirkemáj medvehagymás bulgurral

medvehagyma_bulgur_00.jpg

Idén igen sok medvehagyma terem nálunk. Nem csak az íze, de az élénk színe miatt is nagyon szeretjük használni. Bármilyen tartósítási eljárással igen sokat veszít élvezeti értékéből, így legjobb kihasználni azt a rövid időszakot, amikor frissen rendelkezésre áll.

Néhány medvehagymával készült étel receptje már megtalálható a blogon:

Medvehagyma krémleves habos tükörtojással
Medvehagymás krumplifőzelék lazaccal
Baconben sült afrikai harcsa tormamártással és medvehagymás reteksalátával

Most egy olyan ételt mutatunk, amelyben a manapság igen nagy népszerűségnek örvendő bulgurt ízesítettünk és színeztük a medvehagymával, hozzá pedig hagymás, chilis csirkemájat készítettünk.
Az egyik legkedvesebb díszítőelemünk a medvehagyma virága ezúttal sem hiányozhat a tányérról.

medvehagyma_bulgur_01.jpg

Hozzávalók:

500 g bulgur
250 g medvehagyma
fél citrom leve
1 evőkanál tejföl

víz

1000 g csirkemáj
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
repceolaj
chili szósz (Foolchili – ah honey honey)
bors

Elkészítése:

A bulgurt sós vízben megfőzöm, leszűröm. A főzővíz egy részére szükség lesz, így ne a lefolyóban végezze.

medvehagyma_bulgur_02.jpg

A vékony félkarikákra vágott vöröshagymát megpirítom egy kevés olajon. Hozzáteszem a megtisztított májat, majd 2-3 perc pirítás után jöhet az apróra vágott fokhagyma a só és a bors.

medvehagyma_bulgur_03.jpg

Készre pirítom, majd öntök rá egy kevés chili szószt.

medvehagyma_bulgur_04.jpg

A medvehagymát megmosom, szárát eltávolítom és egy turmixgépbe teszem. Hozzáadom a tejfölt, a citrom levét és öntök hozzá a bulgur főzővízéből. Körülbelül 200 g vízzel lehet elérni a kellő állagot. Összeturmixolom és a bulgurra öntöm. (Ha nem rögtön fogyasztjuk, akkor érdemes felforralni.)

medvehagyma_bulgur_05.jpg

A recept ennyi, lehet tálalni és enni. 🙂

medvehagyma_bulgur_06.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük