A szilva alapú BBQ szósz, amit használtunk remekül feldobja a pulykamellet, enyhe füstössége valódi BBQ-s illatokat gerjeszt a konyhában. A sült érdekessége a „toll” forma, amelyet pulykamellbelsőből könnyűszerrel ki lehet alakítani. A köret pirított salátaszív, némi friss jalapeno és uborka, valamint lágy és krémes krumplipüré.
Hozzávalók:
1300 g pulykamellbelső
1 üveg Foolchili – A-fusion plum BBQ szósz
olaj
só
2 db jalapeno
2 db csemege uborka
8 db saláta szív
balzsamecet
Elkészítése:
A pulykamellbelső darabokat sózom.
Egy öntött vas edényben, kevés olajon körbepirítom.
Az edényt lefedem, majd 120 fokos sütőbe tolom a pulykát 3 órára. A húsnak olyan puhának kell lennie, hogy szinte magától szétesik.
Egy sütőpapírral borított sütőlemezre teszem át a húsdarabokat. Kézzel megnyomkodom, hogy a rostok mentén szétnyíljon.
Így érem el a „madártoll” formát.
Jól megkenem a BBQ szósszal.
200 fokos, légkeveréses sütőben néhány perc alatt rápirítom a szószt a húsra.
A jalapenot és az uborkát apró kockákra vágom.
A szívsalátákat félbe vágom, kevés olajon, serpenyőben kissé megpirítom a vágási felületüket. Magas hőmérsékleten dolgozom, nem hagyom megfonnyadni, és azonnal tálalom.
A BBQ pulykamellet ezúttal krumplipürével tálaltuk. Mellé pedig a pirított saláta szívek kerültek meglocsolva egy pici balzsamecettel, megszórva a jalapeno és uborka kockákkal.
És íme szendónak összepakolva: