Lazac brassói paradicsomsalátával

Lazac brassói paradicsomsalátával

00_lazac_brassoi.jpg

A szép lazacszeletek megformázása során keletkezik lazac nyesedék, ezt egyforma kockákra vágva remek alapanyagot kapunk egy lazac brassóihoz, az elkészítési idő hasonlóan a szűzpecsenyéből készült brassóihoz nagyon rövid,  pikk-pakk össze lehet dobni.  A paradicsomsaláta remekül egészíti ki az ízélményt.

Hozzávalók:

500 g lazac
500 g burgonya
2-3 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj

300 g paradicsom
fél fej lilahagyma
fél csokor petrezselyem
1 kis gerezd fokhagyma
világos balzsamecet

bors

Elkészítése:

A paradicsomot karikára vágom a salátához.

01_lazac_brassoi.jpg

Az apró kockára vágott lilahagymát rászórom. 

02_lazac_brassoi.jpg

A frissen vágott petrezselymet is rádobom. 

03_lazac_brassoi.jpg

Egy pár csepp világos balzsamecet is mehet rá.

04_lazac_brassoi.jpg

Végül a finomra vágott fokhagyma, a só, a frissen őrölt bors is belekerül. 

05_lazac_brassoi.jpg

Tálalásig hűtőbe teszem.

06_lazac_brassoi.jpg

Egy vékonyan kiolajozott serpenyőben az előpárolt, héjas burgonyakocákat aranybarnára sütöm. Az előpárolás történhet sütőben, alufólia alatt, vagy mikrosütőben, folpackkal lefedve.

07_lazac_brassoi.jpg

A finomra vágott fokhagymát kevés olívaolajon lepirítom.

08_lazac_brassoi.jpg

Rádobom a lazackockákat, hagyom kicsit pirulni. 

09_lazac_brassoi.jpg

Kevés száraz fehérborral felöntöm, és hagyom szinte teljesen visszaredukálódni. 

10_lazac_brassoi.jpg

Sózom, borsozom. 

11_lazac_brassoi.jpg

Minden készen áll a tálalásra. A ropogós krumplikockákra halmozom a szaftos, pirított lazackockákat, kevés friss petrezselyemlevéllel frissítem a tányért. 

12_lazac_brassoi.jpg

A paradicsomsalátára néhány lilahagyma karikát teszek. Kezdjünk falatozni!

13_lazac_brassoi.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük