A szép lazacszeletek megformázása során keletkezik lazac nyesedék, ezt egyforma kockákra vágva remek alapanyagot kapunk egy lazac brassóihoz, az elkészítési idő hasonlóan a szűzpecsenyéből készült brassóihoz nagyon rövid, pikk-pakk össze lehet dobni. A paradicsomsaláta remekül egészíti ki az ízélményt.
Hozzávalók:
500 g lazac
500 g burgonya
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
300 g paradicsom
fél fej lilahagyma
fél csokor petrezselyem
1 kis gerezd fokhagyma
világos balzsamecet
só
bors
Elkészítése:
A paradicsomot karikára vágom a salátához.
Az apró kockára vágott lilahagymát rászórom.
A frissen vágott petrezselymet is rádobom.
Egy pár csepp világos balzsamecet is mehet rá.
Végül a finomra vágott fokhagyma, a só, a frissen őrölt bors is belekerül.
Tálalásig hűtőbe teszem.
Egy vékonyan kiolajozott serpenyőben az előpárolt, héjas burgonyakocákat aranybarnára sütöm. Az előpárolás történhet sütőben, alufólia alatt, vagy mikrosütőben, folpackkal lefedve.
A finomra vágott fokhagymát kevés olívaolajon lepirítom.
Rádobom a lazackockákat, hagyom kicsit pirulni.
Kevés száraz fehérborral felöntöm, és hagyom szinte teljesen visszaredukálódni.
Sózom, borsozom.
Minden készen áll a tálalásra. A ropogós krumplikockákra halmozom a szaftos, pirított lazackockákat, kevés friss petrezselyemlevéllel frissítem a tányért.
A paradicsomsalátára néhány lilahagyma karikát teszek. Kezdjünk falatozni!