
Reszelt citromhéjjal, fokhagymával és kakukkfűvel összekevert vajat dolgoztunk a pipi bőre alá, így értük el, hogy a bőre ropogós, a húsa pedig rendkívül ízes és szaftos lett. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
1 db csirke
70 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
1 db citrom
100 g fehérbor
bors
só
Elkészítése:
A vajat egy tálba teszem, hozzáadom a vágott fokhagymát.

A szárított kakukkfüvet is a vajhoz szórom.

A kezeletlen citrom reszelt héja is az edénybe kerül.

Sózom, borsozom, és összekeverem.

Ujjaimmal fellazítom, elválasztom a bőrt a hústól, így alá tudom masszírozni a fűszervajat.

A fűszervaj már a hús és a bőr között helyezkedik el.

A hasüregébe citromkarikákat helyezek.

Kevés fehérbort löttyintek alá.

Ilyen gyönyörű aranybarna színt kap a sütőben. 170 fokon sütöm körülbelül 1,5 órát. Közben többször meglocsolom mellét a pipi alatt képződőtt szafttal.

Már tálalhatok is. Alulra kerül a krumplipüré, rá a csontról leválasztott mellhús, ízes és ropogós bőrével, megcsorgatva egy kevés, a csirkéből kisült szafttal.

