Vajas, fűszeres csirke egészben sütve

Vajas, fűszeres csirke egészben sütve

10_vajas_fuszeres_csirke.jpg

Reszelt citromhéjjal, fokhagymával és kakukkfűvel összekevert vajat dolgoztunk a pipi bőre alá, így értük el, hogy a bőre ropogós, a húsa pedig rendkívül ízes és szaftos lett. Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók:

1 db csirke
70 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
1 db citrom
100 g fehérbor
bors

Elkészítése:

A vajat egy tálba teszem, hozzáadom a vágott fokhagymát. 

02_vajas_fuszeres_csirke.jpg

A szárított kakukkfüvet is a vajhoz szórom. 

03_vajas_fuszeres_csirke.jpg

A kezeletlen citrom reszelt héja is az edénybe kerül. 

04_vajas_fuszeres_csirke.jpg

Sózom, borsozom, és összekeverem. 

05_vajas_fuszeres_csirke.jpg

Ujjaimmal fellazítom, elválasztom a bőrt a hústól, így alá tudom masszírozni a fűszervajat. 

06_vajas_fuszeres_csirke.jpg

A fűszervaj már a hús és a bőr között helyezkedik el. 

07_vajas_fuszeres_csirke.jpg

A hasüregébe citromkarikákat helyezek. 

08_vajas_fuszeres_csirke.jpg

Kevés fehérbort löttyintek alá.

09_vajas_fuszeres_csirke.jpg

Ilyen gyönyörű aranybarna színt kap a sütőben. 170 fokon sütöm körülbelül 1,5 órát. Közben többször meglocsolom mellét a pipi alatt képződőtt szafttal.

10_vajas_fuszeres_csirke.jpg

Már tálalhatok is. Alulra kerül a krumplipüré, rá a csontról leválasztott mellhús, ízes és ropogós bőrével, megcsorgatva egy kevés, a csirkéből kisült szafttal. 

11_vajas_fuszeres_csirke.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük