Erre a szendvicsre Foolchili – fekete ribizli & nagabraine chocolate szószt, a kertben fellelhető, tavaszi, friss hajtásokat és kacsacomb filéből préselt, párolt, sütött korongokat tettünk. Ugyanazzal a sonkapréssel készítettük, mint amivel a házi felvágottat is. Íme az elkészítése.
Hozzávalók:
1200 g pecsenye kacsacomb (6 db)
bors
só
cickafarkfű
medvehagyma
gyermekláncfű levél
rukkola
néhány szelet kenyér
Foolchili – fekete ribizli & nagabraine chocolate
Elkészítése:
Kifilézem a kacsacombokat, leveszem róla a bőrt. A hús szebbik kétharmadát nagyobb csíkokra vágom. A maradék harmadból és a bőr feléből majd pépet fogok csinálni. (A maradék bőrből lehet egy kis adag töpit csinálni.)
Mehet akkor a cutterbe vagy thermomixbe a pépesítendő rész (hús harmada és a bőr fele).
Mehet bele só és egy pici bors.
Enyhén besózom és borsozom a csíkokra vágott combfilét is.
Egy edénybe szedem a húspépet.
A combfilét is hozzáteszem.
Jól összeforgatom.
A présbe szedem és leszorítom a rúgós fedéllel.
Lezárom és 98 fokos vízfürdőbe teszem, csak gyöngyöztetem, nem hagyom lobogva forrni. 9 óra alatt készül el.
A formában hagyom teljesen kihűlni, a tetején összegyűlt levet félreteszem, a korongok sütésénél fogom felhasználni. Szeletelésre kész a préselt kacsacombfilé. 2 cm vastag szeleteket vágok amiket elfelezek.
Sütőpapíron, serpenyőben sütöm aranybarnára, eközben a levével locsolgatom. Így lesz igazán szaftos és ízes.
Megkezdem a szendvics felépítését. A megpirított kenyérszeleteket megkenem a fekete ribizli szósszal.
A kerti hajtásokat megmosom, kicentrifugázom és a megkent kenyérszeletre halmozom.
Ráteszem a frissen sült kacsacomb korongokat, cickafarkfűvel és medvehagymavirággal díszítem.