Kacsacombos szendvics fekete ribizlis chili szósszal

Kacsacombos szendvics fekete ribizlis chili szósszal

01_kacsacomb_szendo.jpg

Erre a szendvicsre Foolchili – fekete ribizli & nagabraine chocolate szószt, a kertben fellelhető, tavaszi, friss hajtásokat és kacsacomb filéből préselt, párolt, sütött korongokat tettünk. Ugyanazzal a sonkapréssel készítettük, mint amivel a házi felvágottat is. Íme az elkészítése. 

Hozzávalók:

1200 g pecsenye kacsacomb (6 db)
bors

cickafarkfű
medvehagyma
gyermekláncfű levél
rukkola

néhány szelet kenyér

Foolchili – fekete ribizli & nagabraine chocolate

02_kacsacomb_szendo.jpg

Elkészítése:

Kifilézem a kacsacombokat, leveszem róla a bőrt. A hús szebbik kétharmadát nagyobb csíkokra vágom. A maradék harmadból és a bőr feléből majd pépet fogok csinálni. (A maradék bőrből lehet egy kis adag töpit csinálni.)

03_kacsacomb_szendo.jpg

Mehet akkor a cutterbe vagy thermomixbe a pépesítendő rész (hús harmada és a bőr fele).

04_kacsacomb_szendo.jpg

Mehet bele só és egy pici bors.

05_kacsacomb_szendo.jpg

Enyhén besózom és borsozom a csíkokra vágott combfilét is. 

06_kacsacomb_szendo.jpg

Egy edénybe szedem a húspépet. 

07_kacsacomb_szendo.jpg

A combfilét is hozzáteszem.

08_kacsacomb_szendo.jpg

Jól összeforgatom. 

09_kacsacomb_szendo.jpg

A présbe szedem és leszorítom a rúgós fedéllel. 

10_kacsacomb_szendo.jpg

Lezárom és 98 fokos vízfürdőbe teszem, csak gyöngyöztetem, nem hagyom lobogva forrni. 9 óra alatt készül el.

11_kacsacomb_szendo.jpg

A formában hagyom teljesen kihűlni, a tetején összegyűlt levet félreteszem, a korongok sütésénél fogom felhasználni.  Szeletelésre kész a préselt kacsacombfilé. 2 cm vastag szeleteket vágok amiket elfelezek.

12_kacsacomb_szendo.jpg

 Sütőpapíron, serpenyőben sütöm aranybarnára, eközben a levével locsolgatom. Így lesz igazán szaftos és ízes.

13_kacsacomb_szendo.jpg

Megkezdem a szendvics felépítését. A megpirított kenyérszeleteket megkenem a fekete ribizli szósszal. 

14_kacsacomb_szendo.jpg

A kerti hajtásokat megmosom, kicentrifugázom és a megkent kenyérszeletre halmozom. 

15_kacsacomb_szendo.jpg

Ráteszem a frissen sült kacsacomb korongokat, cickafarkfűvel és medvehagymavirággal díszítem. 

16_kacsacomb_szendo.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük