Blondie

Blondie

A blondie a brownie unokatestvére, az alapvető különbség a  brownie-hoz képest, hogy fehér csokoládéval készül, málnaszemekkel tettük még kívánatosabbá. A szaftossága a fő, elengedhetetlen jellemzője. Készítsétek el, fogyasszátok nagy élvezettel!

Hozzávalók:

115 g vaj
100 g fehér csokoládé
1 teáskanál vanília paszta

2 db tojás
100 g kristálycukor
kevés só

100 g liszt
2 g sütőpor
100 g dió

160 g málna
50 g fehér csokoládé

Elkészítése:

A vajat és a fehér csokoládét egy edénybe teszem és összeolvasztom.

Beleteszem a vanília kivonatot.

Egy tálban összekeverem a diót, a lisztet, a sütőport.

A tojásokat habbá verem a cukorral, enyhén sózom.

A vajas részhez keverem a tojásos részt.

Óvatosan beleforgatom a lisztes részt.

Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm a blondie masszát.

A tetejét berakom málnaszemekkel.

Apró kockára vágom a fehér csokit.

A málnasorok közé szórom a csoki kockákat.

150 fokon, 35 perc alatt készre sütöm. Nem szabad túlsütni, akkor az igazán finom ha jó szaftos marad.

Leszélezem és a széleket azonnal felfalom. Jól látható az imént említett szaftosság a málnaszemek körül.

Citromverbéna levélkével díszítem. Nem lehet egy szeletet enni belőle, három az ideális mennyiség. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük