Ebben a palacsintában rengeteg a reszelt alma, így a hagyományos palacsintához képest kisebb a kalóriatartalma, pillanatok alatt bekeverhető a tésztája, és mivel a sütőben készül, a serpenyő mellet állás idejét is megspórolhatom. Térülsz, fordulsz és kész is. A csipkebogyó lekvár remekül harmonizál a fahájjal, az almával.
Hozzávalók:
400 g liszt (bl80)
4 db tojás
500 g tej
20 g házi vaníliás cukor
4 db golden alma
80 g olaj
100 g kristálycukor
só
olaj a forma kenéséhez
100 g porcukor
35 g fahéj
Elkészítése:
Egy keverőtálba teszem, az alma kivételével a palacsintatészta alapanyagait, és csomómentesre keverem. A megmosott almákat elfelezem, és kicsumázom, egy négyoldalú reszelő legnagyobb lyukú lapján lereszelem azokat, így a héja a reszelési művelet után a tenyeremben marad. A palacsintatésztát összekeverem a reszelt almámmal. Merőkanál segítségével a kiolajozott szilikonformákba szedem a palacsintatésztát, 18 kis üreget töltök meg az adott mennyiséggel. 200 fokon, 15-20 perc alatt a képen látható aranybarna árnyalatot érik el a palacsintáim. Ekkor a sütőből kiveszem és néhány percig pihentetem.
Még forrón megszóróm a felszínüket fahéjas porcukorral?
Csipkebogyó lekvárral tálalom.