Olyan fémdobozos kókusztejhez sikerült hozzájutnunk, aminek az állaga szobahőmérsékleten krémszerű, ez ihlette ezt a csodás tej és cukormentes kakaókrémet, amit bátran nevezhetünk csokikrémnek annak ellenére, hogy csokoládét nem tartalmaz. A magas kakaótartalma miatt harsány étcsokoládé íz tombol a szánkban kóstolásakor. A textúrája selymes, könnyű, krémes. Hőingadozást is jól viseli, rendkívül stabilan tartja a remek állagát. Az elkészítése gyerekjáték, kalóriatartalma harmada egy átlagos csokoládénak. Próbáljátok ki bátran! Málnával, kókusz chipsszel, ehető virágokkal tálaltuk.
Hozzávalók:
400 g kókusztej (Freshona Coconut Milk vagy más, sűrű, szilárd kókusztej)
70 g kakaópor
120 g víz
90 g eritrit
só
Elkészítése:
Egy keverőtálba szórom az eritritet, rászitálom a kakaóport, összekeverem, ráöntöm a vizet, simára keverem, enyhén sózom, hozzáadom a sűrű, krémes kókusztejet, elkeverem, tálalásig fűtőszekrénybe teszem.