
Rendkívül egyszerűen elkészíthető, igazán friss ízű, gyümölcsösen savanykás, harsány színezetű finomság. Igazán kevés összetevős,szinte mindenmentes. 😉 Jó kollagén forrás lehet a nyári melegben, sokkal könnyebben emészthető, mint a szintén magas kollagén tartalmú körömpörkölt, vagy kocsonya. ;)))) Természetesen elkészíthető hagyományos módon is cukorral, tálalhatjátok búzaliszttel készített morzsával is. Próbáljátok ki bátran.
Hozzávalók:
a zseléhez:
200 g eper
150 g eritrit
20 g zselatin
pár csepp citromlé
az öntethez:
100 g eper
50 g eritrit
pár csepp citromlé
a tálaláshoz:
gluténmentes keksz
menta
százszorszép
Elkészítése:
Az epret kiválogatom, megtisztítom.

Rászórom az eritritet.

Rúdmixerrel egyneműsítem, Pár csepp citromlével ízesítem.

Beleszórom a zselatint.

Összekeverem.

Hagyom, hogy a zselatinszemcsék megszívják magukat az eper levével. Ez 10 percet vesz igénybe.

Felmelegítem 45 fokosra és habbá verem.

Folpackal kibélelt formába szedem.

Elsimítom. Hűtőszekrénybe teszem, néhány óra alatt megdermed.

A formából kiborítva eltávolítom a folpackot.

Egyforma szeletekre vágom.

Eperöntetet készítek. A megtisztított epret, kevés eritrittel és pár csepp citromlével, rúdmixer segítségével egyneműsítem. Egy szép csepp alakot húzok belőle a tányér közepére.

Erre helyezem el az eperzselé szeletet. A tetejét is megcsorgatom kicsit az öntettel.

Egy kevés, gluténmentes lisztből készült linzerből tört morzsával szórom meg.

Mentalevélkével és százszorszép virággal teszem még színesebbé a tányért.

