Birsalma likőr

Birsalma likőr

Karácsonykor meg szoktuk lepni a népes rokonságunkat valami kedves, saját készítésű, kézműves ajándékkal. Idén is ment az ötletelés azon, mi legyen az, amit készíteni fogok. Birsalmasajtot minden évben készítek, így jött az ötlet,  hogy ezt az csodás ízvilágot krémlikőr formájában jeleníteném meg. Kikísérleteztem egy birsalma krémlikőrt, ami nem attól krémlikőr mert tejszín vagy bármiféle tejtermék van benne, a krémességét a benne lévő birsalma magas pektin tartalma és a lebegő részek mikronnyi mérete adja.

Hozzávalók:

1400 g birsalmasajt
2200 g víz
250 g cukor
1000 g alma pálinka
1/2 teáskanál vanília őrlemény

Elkészítése:

A birsalmasajt darabokat a vízzel összeturmixolom és felforralom.

Beleszórom a vanília őrleményt, és még forralok rajta néhányat.

Visszahűtöm 40-45 fokosra a birsalma alapot, és hozzákeverem a körülbelül 50% alkohol tartalmú pálinkát.

200ml-es üvegekbe töltöm és lezárom azokat.

Szépen sorakoznak az üvegek a zsugorkapszulázásra várva.

Már rá is melegítettem a kapszulákat. Később az öntapadós üdvözlő címkék is a üvegekre kerültek.

Mennyei lett, itatja magát és minket. Diós babkához hörpölgettük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük