Kacsa fajitas

Kacsa fajitas

Készítettünk egy mexikói fűszerkeveréket a saját termésű fűszereink felhasználásával. Mihamarabb ki szerettük volna próbálni.  A kacsamell és az avokádó bent dideregtek a hűtőben, gondoltuk kicsit felmelegítjük őket, csináltunk egy kacsamell fajitast! Íme a recept.

Hozzávalók:

A tortillához (8 db):

300 g liszt (BL55)
200 g víz
4 g sütőpor

A salsához:

250 g paradicsom, koktélparadicsom, zöldparadicsom
3 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
1 csokor petrezselyem
bors

A guacamole-hoz:

1 db érett avokádó
1 gerezd fokhagyma
80 g tejföl
fél lime leve
bors

A pirított zöldségekhez:

1 db lilahagyma
2 db kápia paprika
2 db tv paprika
1 teáskanál házi mexikói fűszerkeverék
olaj
bors

A húsos részhez:

300 g kacsamell (bőr nélkül)
1 teáskanál házi mexikói fűszerkeverék
fél lime leve
olaj
bors

A fűszerkeverékhez:

szárított, enyhén füstölt cayenne chili, fűszerpaprika, vöröshagymapor, fokhagymapor, koriandermag, mustármag, római kömény, oregáno, kakukkfű

Elkészítése:

A tortilla hozzávalóit összegyúrom.

A tésztát nyolc egyenlő részre osztom, kigömbölyítem azokat, majd 2 mm vastag korongokat nyújtok belőlük.

Forró, száraz serpenyőben, mindkét oldalát megsütöm, hagyom hogy itt ott barnásabb részek is kialakuljanak, ez szükséges a kellően karamellizált ízhatáshoz.

Felhasználásig kettő konyharuha közé teszem a tortillalapokat.

A salsához a paradicsomokat összevágom nagyobb darabokra, aprítóba helyezem, és pépesre pörgetem.

Belekeverem az újhagymát, a finomra vágott fokhagymát, a vágott petrezselymet.

Sózom, borsozom.

Elkészítem az avokádókrémet. A kellően krémesre érett, magjától megfosztott avokádó könnyedén kikanalazható a héjából.

Egy magasabb edénybe teszem a megtisztított avokádót, a lime levét, a fokhagymát, pici sót és borsot.

Rúdmixerrel pürésítem, a végén adom hozzá a tejfölt, vele már csak keveset pörgetem.

A zöldségféléket szépen összevágom közepes darabokra. Így várják a lepirítást.

A kacsamellhúst csíkokra vágom, használhatjuk bátran ehhez az ételhez a kacsamell belső részén található elváló húsdarabokat.

Egy serpenyőben kacsazsírt melegítek.

Rádobom a kacsamell csíkjaimat. Sózom, borsozom.

Meghintem a házi mexikói fűszer keverékemmel, a pirítás utolsó fázisában kerül rá a limelé.

A serpenyőből félreteszem a húst, és lepirítom a zöldségeket is, pirulás közben magába szívja a serpenyőben maradt húsnedveket, ettől lesz igazán finom.

Sózom, borsozom. Nem maradhat el a házi mexikói fűszerkeverék sem.

Minden készen áll a tortillák feltekeréséhez.

Középre az avokádókrémet helyezem el.

Ráteszem a kacsamell csíkokat és a zöldségféléket.

Szorosan felcsavarom.

Csodásan szaftos, üde vacsora lett belőle a salsával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük