Málnás túrótorta, sütés és habverés nélkül elkészíthető

Málnás túrótorta, sütés és habverés nélkül elkészíthető

Egy igazán gyorsan, és egyszerűen, sütés, és habverés nélkül, nagyon kevés munkával elkészíthető tortát mutatok most nektek. Kakaós vajas kekszmorzsa alapon, egy málnás, és egy vaníliás túrókrém, márványosan rétegezve, tényleg kizárólag keveréssel készül, tehát semmi habverés. Ha van fél órátok készítsétek el ti is.

Hozzávalók:

Vajas keksz tészta:

80 g keksz
10 g porcukor
10 g kakaópor
45 g vaj

Málnavelő: (megfőzve, leszűrve 270 g)

300 g málna (fagyasztott is lehet)
30 g cukor

Krém:

250 g túró
285 g tejföl
1/2 citrom leve és héja
1 tk vanília eszencia
12 g zselatin
65 g víz

Elkészítése:

Elkészítem a málnavelőt. A málnát a cukorral felforralom.

Botmixerrel pürésítem.

Szűrőbe öntöm és átpasszírozom, így a magvak a szűrőben maradnak. Mehetnek a komposztra.

Elkészítem a kakaós, vajas kekszmorzsát. A kekszet összetöröm.

Összekeverem a kakaóporral és a porcukorral.

Beleöntöm az olvasztott vajat, és összekeverem.

A tortakarika aljára szórom a vajas, kakaós, morzsatésztát.

Egy szabályos henger alakú pohárral, egyenletesen letömörítem.

Hideg vízbe beáztatom a zselatint.

A túrót, a tejföl felét, a cukrot, a citromlevet rúdmixerrel összekeverem.

Hozzáadom a vanília eszenciát.

Beledobom a reszelt citromhéjat.

Belekanalazom a tejföl másik felét, és habverővel összekeverem. Itt már nem használom a rúdmixert.

450 grammot kimérek a túrókrémből, és hozzáöntöm a olvasztott zselatin felét.

A maradék 200 gramm túrókrémhez öntöm a 270 gramm málnavelőt, a zselatin második felét, és összekeverem.

A letömörített kakaós morzsatésztára öntöm a fehér és a málnás túrókrémet, “egymásra öntéses” technikát alkalmazva. Először a fehér krémet.

Utána málnás krém, aztán fehér, megint málnás. Így alakítom ki a márványozottságot.

Ha az összes krém benne van a formában, az asztalhoz ütögetve bírom távozásra a nagyobb légbuborékokat.

Néhány órára hűtőszekrénybe teszem. Nedvesített konyharuhát melegítek fel a mikrohullámú sütőben, ezzel körbetekerve enyhén rámelegítek a formára, így könnyedén le tudom húzni a tortáról.

Így ni.

Már szeletelhetem is a tortámat.

Madársóska, sárga borágó, kakukkfű virágával és citromverbéna levéllel díszítem.

A tányérra egy kevés málnavelőt húzok, melléteszem a tortaszeletet, annak a tetejére a virágokat és a citromverbéna hajtást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük